12 juni 2021

Blik vooruit

Geschokt en verbijsterd zijn we over de manier waarop er klaarblijkelijk met CDA-kamerlid Omtzigt is omgegaan. Schelden, liegen, kleineren, voor gek verklaren, passeren. Dit gedrag en deze praktijken mogen nooit plaatsvinden, getolereerd, gestimuleerd of vergoelijkt worden! En al helemaal niet binnen een partij die zegt een fatsoenlijke een eerlijke organisatie te zijn.

Ook teleurgesteld zijn we door het uitlekken van vertrouwelijke rapporten en memo's, waardoor onnodig mensen beschadigd worden en de partij in een kwaad daglicht gesteld wordt. Deze problemen moeten intern besproken en opgelost worden en niet via de media.

Helaas worden hierdoor alle CDA-leden erop aangekeken. En dat is niet eerlijk. Want wij als fractie en bestuur van CDA Zutphen-Warnsveld kennen veel CDA-leden welke stuk voor stuk eerlijke, integere, enthousiaste en hardwerkende mensen zijn die zich met hart en ziel inzetten voor de samenleving. En ja, daar zitten óók Tweede Kamerleden bij.

We hopen dan ook dat dit vanuit het landelijk bureau snel en grondig aangepakt wordt. Want er is zoveel moois binnen de partij, wat we echt niet verloren willen zien gaan. En wij willen er weer trots op zijn dat we bij een partij horen die eerlijk, fatsoenlijk en vooral goed voor alle inwoners is. Maar vooral: zo snel mogelijk weer de 'Blik vooruit'.

Fractie en bestuur van CDA Zutphen-Warnsveld

Update: 12-06-2021, 18.00

We betreuren het vertrek van Pieter Omtzigt bij het CDA. We hadden op een andere uitkomst gehoopt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.