09 november 2023

CDA: investeer extra in verkeersveiligheid

Zutphen/Warnsveld - Afgelopen zomer konden inwoners onveilige verkeerssituaties melden aann het lokale CDA. Uit de meldingen bleek dat mensen vooral veel overlast ervaren door te hard rijdende auto’s. Daarom stelde CDA-gemeenteraadslid Mark Purperhart tijdens de raadsvergadering van 6 november maatregelen voor die automobilisten stimuleren om langzamer te rijden.

“In het verleden is de maximumsnelheid van veel wegen in onze gemeente verlaagd van 50 naar 30 kilometer per uur, terwijl de gemeente verder helemaal geen aanpassingen heeft gedaan aan het wegdek,” legt Purperhart uit, “hierdoor zijn automobilisten sneller geneigd om harder te rijden, wat uiteindelijk kan zorgen voor geluidsoverlast en gevaarlijke situaties.” Omdat de gemeente niet genoeg capaciteit heeft voor de herinrichting op korte termijn van een groot aantal wegen, stelt het CDA voor om te investeren in kleine aanpassingen. Zoals drempels, plantenbakken en zogeheten knipperbollen. 

 

Het CDA onderstreept dat deze maatregelen niet zijn bedoeld om automobilisten uit sommige straten te weren. Purperhart: "Er zijn ongetwijfeld politieke partijen die veel straten en wegen ontoegankelijk willen maken voor auto’s. Wij kiezen daar niet voor, de auto is namelijk voor veel mensen het belangrijkste vervoermiddel, en dat zal voorlopig zo blijven.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.