22 januari 2020

CDA Zutphen-Warnsveld heeft een nieuwe voorzitter

Tijdens de ledenvergadering van 17 januari is Anna Ermers benoemd tot nieuwe afdelingsvoorzitter van CDA Zutphen-Warnsveld.

Anna is deels zelfstandig ondernemer en deels werkzaam als accountmanager woningcorporaties bij de gemeente Venlo. Daarnaast vervult zij meerdere bestuurlijke en politiek-bestuurlijke functies en heeft ze een groot CDA-hart. Zo is zij onder meer voorzitter CDA Achterhoek en inmiddels ruim vier jaar bestuurslid CDA Gelderland. Bij deze laatste heeft zij de portefeuille grensoverschrijdende samenwerking. Anna woont in Silvolde. De gemeente Zutphen heeft zij goed leren kennen in een relatief korte periode, toen zij werkzaam was bij de gemeente Zutphen als beleidsadviseur Wonen. Anna zal samen met het bestuur en de fractie aan het werk gaan om CDA Zutphen-Warnsveld nog beter op de kaart te zetten.

Jan van Breda, die de functie van voorzitter een tijdlang heeft waargenomen, blijft deel uitmaken van het bestuur. Hij is tijdens de ledenvergadering benoemd als nieuwe penningmeester.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.