15 juni 2021

CDA Zutphen-Warnsveld wil een corona-gedenkplek in Zutphen

Een plek die ook in de toekomst blijft herinneren aan de moeilijke coronatijd. Als het aan CDA Zutphen-Warnsveld ligt komt er op korte termijn een corona-gedenkplek in Zutphen.

Initiatiefnemer van de gedenkplek is CDA-forumlid Mark Purperhart: "In korte tijd zijn veel mensen overleden aan het coronavirus. Nabestaanden hebben door de maatregelen geen afscheid kunnen nemen zoals ze dat hadden gewild. Maar ook op anderen heeft dit coronajaar een enorme impact gehad. Bijvoorbeeld omdat ze hun baan kwijt zijn of hun studie moesten onderbreken. Vrijwel iedereen is wel geraakt door de maatregelen tegen het virus. Daarom lijkt het ons een mooi initiatief om Zutphen een plek te bieden waar mensen even stil kunnen staan en na kunnen denken over deze tijd.

Hoe het monument eruit gaat zien en waar het moet staan is nog niet zeker. Mark Purperhart heeft wel een heel concreet idee. "Ik denk zelf aan een gedenkmuur waar mensen een boodschap kunnen schrijven voor nabestaanden. Of een handafdruk achterlaten die symboliseert hoeveel indruk de coronacrisis heeft gemaakt. Het Vogelpark zou daarvoor een hele mooie plek zijn. Maar we zijn ook benieuwd naar ideeën die de bewoners van Zutphen en Warnsveld hiervoor aandragen", licht Mark toe.

CDA Zutphen-Warnsveld hoopt dat Zutphen deze gedenkplek verwelkomt en wil hierover op korte termijn een motie indienen in de gemeenteraad. Ook wil het CDA graag in gesprek met organisaties die willen helpen om de gedenkplek te realiseren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.