11 februari 2018

CDA ZW verkiezingsprogramma 2018-2022

Lees hier het verkiezingsprogramma van het CDA ZW voor 2018-2022

Thuis: de plaats waar je je prettig voelt en waar je veilig bent. In de eerste plaats is dat je eigen huis. Wellicht samen met je gezin of samenlevingsvorm. Maar je bent ook thuis in je eigen wijk of buurt en thuis in je eigen stad of dorp. Het CDA Zutphen-Warnsveld wil dat alle inwoners en bedrijven zich thuis voelen in Zutphen. We staan voor een samenleving die bruist en verbindt en waarin we omzien naar elkaar. Maar ook waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en meedoet naar zijn of haar vermogen.

Zutphen is beweging. Dat zien we letterlijk met de verbetering van de IJsselkade en de ontwikkelingen in Noorderhaven, Waterkwartier en Helbergen. Maar ook financieel. Ons vorige programma hebben we geschreven midden in een tijd van crisis. En we hebben ook een lastige tijd achter de rug waarin lastige en pijnlijke keuze gemaakt zijn. Maar nu breekt de zon weer door de wolken en laten we een veel optimistischer geluid horen. Een geluid van ambitie, opbouw en verantwoordelijkheid.

In de afgelopen periode heeft Coby Pennings als onze wethouder haar bijdrage aan het College geleverd. Het CDA is trots op de bereikte resultaten in de afgelopen raadsperiode en de betrokkenheid van onze wethouder en fractie hierin. Sport staat weer op de kaart, er zijn natuurspeelplaatsen aangelegd, de IJsselkade wordt opgeknapt en er wordt volop ontwikkeld en gebouwd op Noorderhaven. Tijdens onze maandelijkse spreekuren hebben we waardevolle tips voor verbetering gekregen en mensen geholpen de weg te vinden in politiek en bestuurlijk Zutphen.

Elke partij kleurt met zijn eigen kleur en stijl. Het CDA kleurt met groen en in dit programma doen wij voorstellen om Zutphen en Warnsveld vooruit te helpen. Hierbij houden wij nadrukkelijk voor ogen dat wij onze gemeente straks op een goede manier willen doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen. De komende jaren staan voor het CDA in het teken van:

  • duurzame ambities;

  • ruime aandacht voor vrijwilligers en mantelzorgers;

  • de menselijke maat in de zorg;

  • iedereen aan het werk;

  • de rode loper voor werkgevers en ondernemers;

  • een gastvrije binnenstad, met voldoende parkeergelegenheid en openbare toiletten;

  • een gemeente waar het schoon, heel en veilig is.

Het CDA Zutphen-Warnsveld is een betrouwbare en stabiele partij. Een partij waar ondernemers op kunnen bouwen en die oog heeft voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een partij voor jong en oud en opkomend voor alle wijken, van De Hoven tot Leesten en van Warnsveld tot het Centrum. Ook in 2018 wil het CDA weer mee aan het roer staan van onze mooie gemeente om er voor te zorgen dat IEDEREEN zich thuis voelt in Zutphen en Warnsveld. Doe ook mee!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.