31 januari 2017

Laat de sterren fonkelen!

Europa krijgt vaak harde kritiek te verduren. Het Europese project is inderdaad niet perfect. Maar het positieve dat de EU aanlevert, komt vaak niet eens aan bij de burger.

Het gebrek aan goede communicatie over EU-projecten heb ik al in oktober vorig jaar aan de kaak gesteld, zowel als EVP-coördinator van de Commissie Regionale Ontwikkeling als vanuit mijn functie als juryvoorzitter van de RegioStars Awards.

Europa moet dringend anders communiceren over de meerwaarde die ze levert aan het dagelijks leven van de burgers. Daarom lanceer ik in mijn nieuwste radiocolumn mijn actie ‘Laat de sterren fonkelen’.

Ik wil het niet hebben over Brusselse bureaucraten of politici, maar de mensen die een ervaring hebben met Europa. Ik bedoel bijvoorbeeld ondernemers die een project lanceren met Europese financiering; wetenschappers die baanbrekend werk verrichten in kankeronderzoek of Erasmusstudenten die de verscheidenheid aan cultuur binnen de EU verkennen.

Ik hoop dat mijn actie in Brabant en Zeeland inspirerend werkt voor andere regio’s binnen de EU. In het kader van deze actie schrijf ik een wedstrijd uit. Houd daarom mijn website de komende weken in de gaten voor meer details over deze wedstrijd. De uiteindelijke winnaars nodig ik uit voor een driedaagse reis naar Straatsburg!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.