28 mei 2018

#Afscheid: Bob Bergkamp voorgedragen als wethouder in Oldebroek

Bob Bergkamp is voorgedragen als wethouder in de gemeente Oldebroek. Wanneer de gemeenteraad aldaar de benoeming goed keurt, zal Bergkamp op 14 juni in dienst treden. Daarmee zal hij de gemeenteraad van Breda gaan verlaten.

Bergkamp: “Ik heb mijn taak voor het CDA in Breda met veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Ik ben trots op het geweldige verkiezingsresultaat van 6 zetels en op het CDA dat de tweede partij van de stad is geworden. Helaas blokkeerden andere partijen een coalitiedeelname van het CDA. Toen de kans kwam om, weliswaar buiten Breda, toch nog een keer wethouder te worden heb ik besloten die kans te pakken. Hiermee kan ik ook de ruimte geven aan anderen, want door de vernieuwing binnen het CDA Breda staan er uitstekende mensen klaar om het stokje over te nemen. We hebben een nieuw, energiek team gebouwd dat vol vertrouwen de toekomst in kan.”

Afdelingsvoorzitter Tom Berendsen: “Wij zijn Bob dankbaar voor de wijze waarop hij onze lijst aangevoerd heeft en ons volledig vernieuwde team op de rails heeft gezet. Zijn passie ligt bij besturen, en wij gunnen hem deze kans dan ook van harte. We hebben een sterk team staan dat als grootste oppositiepartij vol enthousiasme verder zal werken aan een #BeterBreda.” 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.