Op 16 maart gaan we stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Een stem op het CDA Breda kan het verschil maken. Alles wat we doen heeft effect op bewoners en bedrijven. Het gaat over onze dorpen en wijken, die barsten van verenigingsleven en waar we samen willen wonen, werken en leven. Bredanaars willen zij aan zij doorpakken om problemen op te lossen en mooie dingen te doen voor ons Breda. Dat is de kracht van samen, niet ieder voor zich maar omzien naar elkaar. Dat is de kracht van Breda!

Onze standpunten

Leefbare stad & dorpen

Wij richten onze ambities op een toekomst met kansen en mogelijkheden voor iedereen. Wij willen een fijne leefbare stad & dorpen waar je betaalbaar kunt wonen en waar starters kunnen beginnen aan hun toekomst. Die veilig zijn en er mooi onderhouden bij liggen. Die krachtig zijn door een sterke lokale economie en bruisen door een sterk verenigingsleven. Om dat Breda in de toekomst te behouden zetten we in op duurzaamheid en digitalisering.

Betrokken stad & dorpen

We zetten ons in voor een betrokken stad & dorpen waar mensen omzien naar elkaar.
Met zorg dichtbij georganiseerd en een rijk aanbod aan sport en cultuur. Dat is een
betrokken stad waar je de kracht van Breda voelt. We hebben in het bijzonder aandacht voor
onze senioren. Generaties kunnen van elkaar leren en tradities aan elkaar doorgeven.

Fatsoenlijke stad & dorpen

Wij willen een fatsoenlijke stad & dorpen waar mensen veilig over straat kunnen en niet bang hoeven te zijn om lastig gevallen te worden. Kinderen moeten onbezorgd kunnen
opgroeien en zich kunnen ontplooien in ons Breda. We zorgen dat we Breda goed doorgeven. Met een dienstbare en nabije gemeentelijke organisatie en democratie, die ook nog eens betaalbaar is en waar geeft voor ons belastinggeld.

Onze kandidaten

Het laatste campagnenieuws

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.