03 oktober 2022

CDA Breda hoort zorgen aan over stijgende energieprijzen in zwembad Sonsbeeck

Samen met CDA Europarlementariër Tom Berendsen, is fractievoorzitter Karlijn van den Berg op bezoek geweest bij zwembad Sonsbeeck. Zij spraken daar met de KNZB (de Nederlandse Zwembond) en een delegatie van Optisport over de stijgende energieprijzen en de zorgen die daarover leven bij zwembaden. Die zorgen zijn groot. Met deze stijgende prijzen zullen veel zwembaden, zonder compensatie, hun deuren moeten sluiten. Ook zwembad Sonsbeeck heeft al maatregelen genomen om de kosten te drukken, zoals het iets lager zetten van de temperatuur van het zwemwater, maatregelen die zij liever niet willen nemen.
Ondanks dat hun dak al vol met zonnepanelen ligt en zij, net als de meestal Bredase zwembaden, al goed bezig zijn met verduurzamen, blijft de toekomst met de steeds maar stijgende prijzen ongewis. 
Tom Berendsen houdt zich in Brussel bezig met het onderwerp energie en deelt de zorgen. "Een zwembad maar ook andere (sport)clubs en verenigingen hebben een belangrijke maatschappelijke functie en zijn het kloppende hart van een lokale gemeenschap waar mensen samen komen. Hoewel het zwembad in Breda de zaken goed op orde heeft, maken ook zij zich zorgen over de stijgende prijzen.  Wat mij betreft, moeten we alles op alles zetten om te zorgen dat dit soort locaties het hoofd boven water houden. Zodat mensen samen komen en blijven bewegen.", aldus Berendsen.
Fractievoorzitter Karlijn van den Berg is blij dat zij samen met Tom dit bezoek heeft kunnen brengen.  "Onze lijnen met Tom in Brussel zijn uiteraard kort en ik ben blij dat Tom hier met eigen ogen kan zien wat de gevolgen zijn van de stijgende prijzen, zodat wij hier lokaal in Breda, en Tom vanuit Brussel onze zwembaden en verenigingen kan helpen. "
Afgelopen dagen is Berendsen bij meerdere verenigingen op bezoek geweest in Brabant om te horen welke zorgen er spelen zodat hij die voorbeelden mee kan nemen naar de Brusselse onderhandeltafel.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.