23 december 2021

#GR22 Kandidatenlijst CDA Breda: een mix van ervaring en nieuw elan

Kandidatenlijst CDA Breda: een mix van ervaring en nieuw elan

Veel nieuwe en jonge gezichten

Het CDA Breda heeft op woensdag 22 december haar kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Met deze lijst van 29 personen laat het CDA Breda zien dat zij, naast de inzet van ervaren kandidaten, ook flink investeert in vernieuwing en verjonging. De top drie bestaat geheel uit dertigers, met de 32-jarige lijstaanvoerder en huidig fractievoorzitter Jeroen Bruijns en de nieuwelingen Karlijn van den Berg (2) en Remco Beekers (3).

Betrokken bij alle buurten en dorpen 

De 29 kandidaten vertegenwoordigen bijna alle buurten en dorpen. Dit geldt ook voor de top drie: Jeroen Bruijns woont in Overakker maar is nog steeds actief verbonden met zijn geboortedorp Bavel.  Karlijn van den Berg (34 jaar) is geboren en getogen in Ulvenhout en woont tegenwoordig in Princenhage. Zij heeft vier jaar ervaring als burgerraadslid in Breda en is al jaren werkzaam in het sociale domein, op dit moment voor de intergemeentelijke sociale dienst Brabantse Wal.

Remco Beekers (37 jaar) woont in het buitengebied van Prinsenbeek en is actief als tuinplantenkweker. Daarnaast is hij bestuurslid van de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie, actief in het Beekse carnaval en een van de initiatiefnemers van de sprekende kerstboom op de markt in Prinsenbeek.

Kennis en ervaring gebundeld

Drie huidige raadsleden staan hoog op de lijst en borgen daarmee de nodige ervaring en senioriteit binnen het Bredase stadhuis; Christine de Moor (4), Caspar Rutten (5) en Marc van Oosterbosch (6) beschikken samen over een schat aan kennis over Breda en zijn bestuur. Christine de Moor heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor de jeugd, het onderwijs en cultuur en wil dat ook de komende jaren blijven doen. Caspar Rutten zit sinds 2014 in de Bredase gemeenteraad en is daarnaast advocaat. Hij is onder meer actief bij de VNG en is jarenlang hockeycoach geweest. Marc van Oosterbosch komt uit Prinsenbeek. Hij is dagelijks actief in een internationale commerciële functie. De afgelopen vier jaar is hij als raadslid actief geweest op belangrijke onderwerpen zoals participatie, ruimtelijke ordening en wonen. Daarvoor was Marc druk in het verenigingsleven en voorzitter van het dorpsplatform Prinsenbeek.

Midden in de samenleving

Na deze top zes is de lijst verder gevuld met diverse energieke CDA'ers, die vooral opvallen door hun actieve, maatschappelijke betrokkenheid in buurt en vereniging. Er is een goede mix van gedreven jongeren en actieve senioren en diverse beroepsgroepen die allen midden in de samenleving staan. De laatste drie plaatsen worden bezet door ondernemer John Heller, predikant en ervaren bestuurder Saskia van Meggelen en CDA-Europarlementariër Tom Berendsen.

Lijsttrekker Jeroen Bruijns is verheugd dat hij met dit sterke team de verkiezingen in mag.  "Ik ben blij dat onze lijst gevuld is met alleen maar enthousiaste CDA'ers die het beste voor hebben met onze stad en onze dorpen. Met een mix van nieuwe kandidaten én ervaren raadsleden uit de verschillende wijken en dorpen, zetten wij een sterk en krachtig team neer," aldus Jeroen Bruijns.

Kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen 2022 CDA Breda

1. Jeroen Bruijns

2. Karlijn van den Berg

3. Remco Beekers

4. Christine de Moor

5. Caspar Rutten

6. Marc van Oosterbosch

7. Evan van der Linden

8. Gwendolyn Boom

9. Anouk Goossens

10. Halbe Osinga

11. Huib Jansen

12. Wendy Duyvestijn - van Endschot

13. Thijs de Jong

14. Daniel Visscher

15. Ton Lamers

16. Jordy van der Jagt

17. Jeroen Fioole

18. Mario van Mierlo

19. Jo Box

20. Linda van Beek

21. John van Engelen

22. Wim Rutten

23. Wim van Fessem

24. Theo Kloet

25. Andre Lips

26. Christel de Baat - Bongartz

27. John Heller

28. Saskia van Meggelen

29. Tom Berendsen

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.