17 augustus 2023

Huiskamergesprek en high tea met Pieter Heerma bij burgerraadslid Antje Beers

(tekst Antje) Een bijzondere avond in Huize Beers! Gisteravond kwam Pieter Heerma, fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer, praten over waar we tegenaan lopen, wat er beter kan in Nederland en over de toekomst van ons land.
We zijn samengekomen met twaalf mensen. Ik heb er bij het uitnodigen voor gekozen om mensen uit te nodigen vanuit verschillende sectoren. Van studenten tot medewerkers in de zorg, het bedrijfsleven, de wetenschap, het onderwijs, inwoners van stad en platteland en noem maar op. Het leek me namelijk bijzonder om mensen met allerlei verschillende dagelijkse ervaringen te verzamelen in één gezelschap. Het idee achter de huiskamergesprekken is bedacht door het CDA. Iedere bewindspersoon en ieder Kamerlid gaat langs bij leden, die vervolgens een groep mensen uitnodigen in hun woonkamer. Dit, omdat het belangrijk is om rechtstreeks te horen wat er speelt in de samenleving.
We hebben het over veel onderwerpen gehad, van het leenstelsel tot normen en waarden, justitie en de aanpak van criminaliteit, de verbinding tussen lokale en nationale politiek, ongelijkheid binnen de stad én tussen stad en platteland, de coöperatieve samenleving en de kracht van een inhoudelijk verhaal binnen de politiek #voorheelnederland. We hadden nog uren door kunnen praten en de sfeer was gezellig.
Ik dank iedereen die erbij aanwezig was, van inwoners uit lokale afdelingen om ons heen die mij onwijs hebben gesteund bij de campagne, tot één van mijn kundige docenten op de universiteit, mijn familie én tot slot wil ik Pieter Heerma zelf heel hartelijk danken voor de moeite en energie om van Purmerend helemaal naar Ulvenhout te komen! Een Kamerlid dat ik onwijs ga missen in de Kamer! Het was een avond om niet snel te vergeten! Nu volop samen knallen #VoorHeelNederland

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.