16 september 2021

Jeroen Bruijns lijsttrekker CDA Breda

De ledenvergadering van het CDA Breda heeft Jeroen Bruijns (31) unaniem gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.  Het Bredase CDA zal komende maanden werken aan een sterke lijst en programma waar stad, dorpen en wijken zich in zullen herkennen. Vanuit de kracht van de samenleving, vol ideeën voor een Beter Breda.

Afdelingsvoorzitter Thijs de Jong; “We zijn zeer content met de benoeming van Jeroen als onze lijsttrekker. Een energieke, herkenbare en benaderbare volksvertegenwoordiger die Breda in zijn DNA heeft. Een scherp debater die het CDA-geluid uitstekend over kan brengen. Bovendien is gebleken dat hij samen met de fractie in staat is verschillen te verbinden en niet bang is tegenspraak te bieden om Breda recht te doen”.

Jeroen Bruijns:  “Ik zie ernaar uit om, nu het weer kan, veel Bredase bewoners, verenigingen en bedrijven te spreken over ons Breda. Als we mensen verbinden en onze krachten bundelen, kunnen we de grote uitdagingen van deze tijd overwinnen. De woningopgave, een gezonde leefomgeving en een bloeiende samenleving na de pandemie, zijn taken die we niet alleen aan de markt of overheid kunnen overlaten. Daar zullen we samen verantwoordelijkheid voor moeten nemen”.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.