13 september 2017

State of the EU; Caspar Rutten stelt vragen over EU subsidie voor gratis WIFI in Bredase wijk- en dorpscentra

Vandaag, op de dag dat Commissievoorzitter Juncker de Staat van de Unie uitsprak, heeft raadslid Caspar Rutten vragen gesteld over de EU regeling waarmee steden en dorpen op kosten van de EU wifi netwerken aan kunnen leggen.

Caspar Rutten: "Het CDA hecht grote waarde aan goede bereikbaarheid, zowel fysiek als digitaal. In stad wijken en dorpen. Volgens het plan dat gisteren is goedgekeurd door het Europees Parlement komt € 20.000 per aanvraag beschikbaar voor het aanleggen van wifi. Dat lijkt het CDA een mooie stimulans om bijvoorbeeld in wijk- en dorpcentra waar nu nog geen wifi is een dergelijk systeem aan te gaan leggen. De regeling is nog niet van kracht maar het CDA hoopt dat Breda er tijdig bij is en niet achter het net vist. Naar verwachting zal het budget van €120 miljoen snel op zijn." 

Aan

Het College van B&W Gemeente Breda 

Claudius Prinsenlaan 10 

4811 DJ Breda

 

Van: Caspar Rutten

Betreft: vragen op basis van art.9 Reglement van Orde 

Onderwerp: Gebruik EU gelden voor wifinetwerken                           Breda, 13 september 2017

 

Geacht College,

Op de dag dat Juncker de Staat van de Unie uitsprak, werd bekend dat het Europees Parlement heeft ingestemd met een regeling waarmee steden en dorpen op kosten van de EU wifinetwerken aan kunnen leggen.

 

Het CDA hecht grote waarde aan goede bereikbaarheid, zowel fysiek als digitaal in onze stad, wijken en dorpen. Volgens de berichten komt zodra het plan in werking treedt € 20.000 per aanvraag beschikbaar voor het aanleggen van wifi. Dat lijkt het CDA een mooie stimulans om op plaatsen in Breda waar nu nog geen wifi is (zoals wijkcentra en dorpscentra) een dergelijk systeem aan te gaan leggen.  

 

Daarom vernemen wij graag antwoord op de volgende vragen:

1. Is het college bekend met bovengenoemde regeling?
2. Is het college van plan daar gebruik van te gaan maken?
3. Zo ja, waar
4. Wilt u ons informeren als de middelen worden aangevraagd en (nog een keer) als deze worden toegekend.

Wellicht ten overvloede wijzen wij erop dat waarschijnlijk haast geboden is bij de aanvraag, omdat verwacht wordt dat het budget ontoereikend zal zijn om alle aanvragen te honoreren.

 

Met vriendelijke groet,

Namens CDA Fractie,

 

Caspar Rutten

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.