TOP 10 WEBSITE
25 januari 2022

MAAK KENNIS MET ONZE TOP 10!

CDA Cranendonck gaat de verkiezingen in met een prachtige lijst, waarbij we ervaren krachten afwisselen met vele enthousiaste nieuwkomers! Maak kennis met onze top 10. Stuk voor stuk toppers die #JuistNu verantwoordelijkheid nemen voor onze gemeente, waar we TROTS op zijn.

Er komt nog meer mooi nieuws aan, dus blijf onze kanalen volgen! 
--

1. Frans Kuppens (Budel)
Onze lijsttrekker en kandidaat-wethouder is al jaren een stabiele factor in het gemeentebestuur. Als Wethouder Financiën, Economie, Duurzaamheid en Grote Projecten steekt hij al 8 jaar lang - dag in dag uit - de handen uit de mouwen om Cranendonck een stapje mooier te maken. Daar gaat hij graag mee door! Er lopen volgens Frans "nog te veel mooie projecten die hij maar wat graag tot een goed einde brengt", waardoor hij staat te popelen om de klus te klaren. Naast zijn werkzaamheden als wethouder is Frans in de weekenden scheidsrechter bij SV Budel.  

2. Eric Peeters (Budel-Schoot)
Eric is een Schotenaar met een groot hart voor mens en cultuur. Schootitief denken, daar houdt hij van! In het dagelijks leven is hij contentmaker, voice-over en gastdocent. Een breed cultuuraanbod in Cranendonck staat voor hem hoog in het vaandel, want we leven niet bij brood alleen. Eric is een verbinder en dat probeert hij ook tussen gemeente en burger te zijn. Hier gaat hij maar al te graag nog vier jaar mee door! 

3. Carina Gimblett-van Weert (Maarheeze)
Politiek is voor Carina: "iets voor een ander kunnen betekenen, en op een juiste manier inwoners betrekken bij alles wat er in onze gemeente gebeurt". Van woningbouw aan de Neerlanden tot het verbeteren van de verkeersveiligheid. Ze is administrateur, en naast haar werkzaamheden zet ze zich met ziel en zaligheid in voor de busverbinding naar Were Di in Valkenswaard. Hierdoor kunnen scholieren uit onze gemeente daar veilig onderwijs genieten! Ook de aanpak van het sluipverkeer staat bovenaan haar prioriteitenlijstje. 

4. Paul Coenegracht (Budel-Dorplein)
Paul is een verenigingsman in hart en nieren. Hij was jarenlang voorzitter van KS de Heiknuuters en actief bij verschillende besturen in Budel-Dorplein. In het dagelijks leven is hij integraal veiligheidsexpert. Hij wil zich hard maken voor een goede school in elke kern. "Een school is voor mij meer dan alleen goed onderwijs. Het is het kloppend hart van een gemeenschap. Het heeft een bindende factor, er worden vriendschappen gesloten, en het is de smeerolie voor het voortbestaan van verenigingen."

5. Wouter Boelens (Budel)
Wouter is onze hoogste nieuwkomer op de lijst! Deze kersverse papa is opgegroeid in Maarheeze, waar hij zich als voorzitter van JC Harlekyn jarenlang heeft ingezet voor de Mareser jeugd. Nu is hij met zijn verloofde en de nieuwe generatie jeugd woonachtig te Budel. Wouter gaat zich inzetten voor passende woningen, zeker ook voor starters. "Zodat ook mijn generatie de rest van hun leven in Cranendonck kan blijven wonen!"

6. Peter Beelen (Budel)
Peter is een man met hart voor het onderwijs en óók nog eens een bak ervaring! Peter is accountant en zette zich daarnaast jarenlang in voor verschillende besturen. Hij was elf jaar lang voorzitter van Stichting Katholiek Onderwijs Budel, en daarnaast nog eens elf jaar bestuurslid van het Bisschoppelijk College te Weert. Velen zullen hem kennen van Ledûb Volleybal. Daar stond hij 25 jaar in het veld en maakte hij vele jaren deel uit van de toernooicommissie.

7. Sascha van Lent-Peperkamp (Budel)
Sascha is melkveehouder en ervaart de onzekerheid over de toekomst van het boerenbestaan elke dag. Ze wil dat we het buitengebied behouden voor degenen die er wonen, werken en verkeren. Ze wil er zijn voor de boeren die vooruit willen, maar ook zeker voor de boeren die al dan niet noodgedwongen moeten stoppen. Sascha weet als geen ander wat er speelt bij de boer, dus ze staat te popelen om de agrarische sector in de gemeenteraad te vertegenwoordigen!

8. Dirk van Asten (Maarheeze)
Dirk is een bekende in Maarheeze. Hij zet zich al jaren in voor VV Maarheeze en deed dat eerder ook onder andere als medewerker van de Harlekyn. Dirk frustreert zich mateloos aan de overlastgevers van het AZC. "Als die raddraaiers niet worden aangepakt en het COA zijn afspraken niet nakomt, dan houdt voor ons het verhaal AZC op na dit contract." Hij heeft zich al die jaren vooral kwaad gemaakt via social media, maar kiest er nu voor om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Hij kan niet wachten om aan de slag te gaan!

9. Lars Piron (Budel-Schoot)
Lars is een jonge carnavalist uit Schoot, lid van CV de Pretmakers. Hij is trainer bij Ledûb en in het dagelijks leven onderwijsassistent op basisschool De Triolier. Je kunt Lars ook kennen van het podium. Zo is hij onder meer presentator van het Sint In Schoot Journaal, waardoor hij de goedheiligman de afgelopen jaren veilig binnenbrengt in Budel-Schoot. Lars wil de lokale politiek dichter bij jongeren brengen, door op een vernieuwende manieren (ingewikkelde) onderwerpen uit te leggen en via sociale kanelen te verspreiden. Jullie gaan nog veel van hem horen!

10. Janneke van Happen (Soerendonk)
Al 8 jaar lang zet Janneke zich vol energie in voor onze gemeente en natuurlijk voor Soerendonk! Nu de kinderen wat ouder worden en niet meer voor de raadsvergaderingen in bed liggen, wil ze haar tijd wat flexibeler in kunnen delen. Je vindt haar daarom op #10, maar dat betekent gelukkig niet dat ze stopt... Janneke wordt namelijk de nieuwe partijvoorzitter van CDA Cranendonck! Een plekje opzij voor de andere talenten op onze lijst, maar op een andere manier net zo betrokken. In het dagelijks leven is ze specialist in de jeugdzorg. Die kennis blijft dus gelukkig ook binnenboord!

Stem 16 maart op een van onze toppers! Voor een stabiel lokaal bestuur, #JuistNu! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.