Remco van Dooren

Vice-fractievoorzitter

Remco wordt 22 jaar geleden geboren in kerkdorp Acht, waar hij nu nog steeds woont. Hij gaat daar eerst naar de basisschool, waar hij dan al vroeg verkondigt dat hij later de politiek in wil. Die ambitie zet Remco door wanneer hem op het Stedelijk College aan de Henegouwenlaan de ruimte wordt gegeven om twee meeloopstages te volgen. Het lukt hem om eerst twee weken mee te lopen in de Tweede Kamer. Daarna loopt hij ook nog een week stage in het Europees Parlement. Het zijn twee ervaringen die hem van dichtbij in aanraking brengen met de politiek.

Na het behalen van het Tweetalig Gymnasium, stapt hij vervolgens dagelijks de trein in om op de Universiteit van Tilburg de studie Bestuurskunde te volgen. Ook volgt hij twee jaar lang het extra-curriculaire Outreaching Honors programma naast zijn studie. In de zomer van 2017 rondt hij beide studies af: de bachelor Bestuurskunde wordt cum laude behaald. Hij kiest ervoor om door te studeren. Op dit moment volgt Remco de pre-master Strategisch Management en de master Public Governance. Hij verwacht in de zomer van 2019 beide studies te hebben afgerond.

In de overgang van de middelbare school naar de universiteit besluit Remco op 18-jarige leeftijd zich aan te melden voor de Dorpsraad in Acht. De Dorpsraad is een vertegenwoordiging van de gemeenschap die opkomt voor de belangen van het dorp. Hij wordt uiteindelijk door 457 inwoners verkozen. Niet veel later wordt hij voorzitter en zet hij de Dorpsraad weer op de kaart. In die rol is hij daarna ook bestuurslid bij het Bewonersplatform Woensel-Noord, dat opkomt voor de belangen van de inwoners van het stadsdeel.

De interesse voor de politiek groeit steeds meer en in diezelfde periode vindt hij het dan ook tijd om zich aan te melden bij een politieke partij. Hij wordt lid van het CDA en haar jongerenbeweging. Ook hier zit Remco niet stil. Hij wordt lid van het bestuur van het CDA Eindhoven en is nu de voorzitter van het provinciale CDJA.

Ook op het gebied van sport is Remco een bezige bij. Zo begint hij eerst met voetballen bij VV Acht en gaat hij daarna tennissen bij TV Prinsejagt. Behalve dat hij zelf vaak een balletje slaat, organiseert hij bij de tennisclub ook veel evenementen voor de jeugd. Daarnaast vindt Remco het elk jaar leuk om mee te doen aan de City Run tijdens de Marathon. Ook zijn aftrap van het weekend heeft met sport te maken. Op vrijdagavond is Remco in het Jan Louwers Stadion te vinden. Vanaf vak G moedigt hij, samen met zijn vader, daar de ‘blauw-witte’ FC Eindhoven voetballers aan. Af en toe gaat hij ook met de supportersbus mee naar een uitwedstrijd.

Op de zaterdagavond is Remco vaak aan het werk bij Holland Casino. In de rol van gastheer verwelkomt hij de bezoekers en zorgt hij er voor dat ze een onvergetelijk avondje beleven. De week wordt op zondagavond afgesloten met vrijwilligerswerk bij het woon- en zorgcentrum Antonius. Daar schenkt hij koffie en thee voor de ouderen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.