29 april 2024

Bouwplannen centrumgebied Geldrop krijgen vorm

In 2021 kreeg de gemeente Geldrop-Mierlo 8 miljoen euro van het rijk voor het bouwen van 800 woningen in en rond het centrum van Geldrop. Afgelopen raadsvergadering heeft de gemeenteraad de kaders aangescherpt.

Een meerderheid van de raad is akkoord gegaan met een eventuele verplaatsing van de bibliotheek. De bibliotheek zal plaats moeten maken voor woningbouw. Een eventuele alternatieve locatie voor de bibliotheek zou de Weeffabriek kunnen zijn. Ook is een meerderheid van de raad voor een autovrij horecaplein.

Een voorstel van het CDA Geldrop-Mierlo om de plannen voor de bouw van zestig grondgebonden woningen in het gebied Lommerrijk, tussen het ziekenhuis en het station, door te zetten is door een meerderheid van de raad aangenomen.

Tevens heeft de gemeenteraad ingestemd met de sloop van het voormalige GGD-gebouw aan de Stationsstraat 33. Voor nieuwe parkeerlocaties op afstand gaat de gemeente actief gronden verwerven. Voor grotere evenementen wordt de Dommeldalseweg als uitgangspunt genomen.

De gemeenteraad is ook akkoord gegaan met het ontwerpbestemmingsplan Bezorgershof voor de bouw van maximaal 110 woningen en het bouwplan aan de Mierloseweg 40 voor nog eens 40 appartementen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.