11 maart 2021

Brabantse CDA-kandidaten op bezoek in Geldrop-Mierlo

De afgelopen periode hebben onze Brabantse CDA-kandidaten Inge van Dijk en René Peters een bezoek gebracht aan Geldrop-Mierlo.

Bezoek Inge van Dijk
Inge van Dijk, de nummer 4 op de kieslijst van het CDA, bracht samen met CDA-wethouder Marc Jeucken en raadslid Miel Somers een bezoek aan Heerenhuys23 en Saasen Groep. Inge maakt zich hard voor de thema’s waar het in Brabant om draait: de Brabantse economie, flink meer woningen voor jong en oud in Brabant en een overheid die staat voor bescherming van onze burgers. Inge was voordat ze zich kandidaat stelde voor de Tweede Kamer wethouder van Gemert-Bakel.

Bij horecaonderneming Heerenhuys23 in het centrum van Geldrop werd het gezelschap welkom geheten door eigenaar Richard Pors. Uiteraard was Corona het belangrijkste gespreksonderwerp. Richard vertelde hoe hij deze zware crisis te lijf gaat, hoe hij de toekomst ziet en wat hij als ondernemer van de overheid verwacht. Inge: ‘Door de coronacrisis zijn de winkelstraten leeg en hebben veel ondernemers hun deuren moeten sluiten. Ik maak me dan ook veel zorgen over de leefbaarheid in onze dorpsharten en onze steden. We moeten deze ondernemers zo goed mogelijk blijven steunen.’

Na het bezoek aan Heerenhuys23 werd er een bezoek gebracht aan Saasen Groep in Mierlo. Saasen Groep biedt alles op het gebied van veiligheid voor bedrijven en instellingen. Naast opleidingen leveren ze allerlei diensten op gebied van ARBO en veiligheid. Ze werden verwelkomd door Arno Saasen (Saasen Groep) en Maarten-Frans van Vlerken (Brandweer Mierlo). Het gezelschap werd meegenomen in een unieke samenwerkingsvorm (overheid en bedrijfsleven). Ze maakten kennis met onder andere de VR innovaties die gebruikt worden als aanvulling op de bestaande scholing voor veiligheid en gezondheid, die het oefenen en trainen prettiger en effectiever maken. Daarnaast was ook de Covid-19 aanpak een belangrijk gespreksonderwerp.

Bezoek René Peters
René Peters, de nummer 13 op de kieslijst van het CDA, bracht samen met CDA-wethouder Marc Jeucken en raadslid Nico van Dijck een bezoek aan Hotel Heppie. Op een prachtig, bosrijk terrein aan het Wolfsven in Geldrop-Mierlo ligt Hotel Heppie. Niet zomaar een groepsaccommodatie, maar een bijzondere plek waar kinderen uit heel Nederland die – om wat voor redenen dan ook – niet onbezorgd kind kunnen zijn, even heerlijk kunnen ontspannen en spelen.

Het Brabantse Kamerlid brengt de echte zorgen van mensen naar Den Haag. René: ‘In Den Haag moeten ze niet alleen afgaan op systemen en tabellen. Het gaat om de mensen, daar moet meer aandacht voor zijn. Met extra aandacht voor kinderen waarmee niet alles vanzelf gaat kunnen we echt een verschil maken voor onze jeugd. Geen systemen waar kinderen met problemen als een hete aardappel van instelling naar instelling worden doorgeschoven. Geen systemen die alleen bezig zijn met het beheersen van risico’s. Geen systemen waarmee bedrijven grof geld verdienen aan onze kinderen. We moeten kijken naar het belang van het kind en de ouders. We moeten zorgen voor jeugdzorg waar kinderen met echte problemen worden geholpen.’

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.