13 mei 2023

In memoriam: Nico van Dijck

Dinsdag 9 mei jl. is tot ons grote verdriet Nico van Dijck overleden. Begin april nam hij tijdens de raadsvergadering nog afscheid als raadslid, omdat hij vanwege zijn gezondheid zijn werkzaamheden niet meer voort kon zetten.

Nico is in de loop van de vorige periode gestart als raadslid en pas kort daarvoor inhoudelijk betrokken geraakt bij het fractiewerk. Eén van de eerste dossiers waar Nico zich in vast beet was dat van zwembad de Smelen. Hij heeft ons als CDA en ook andere betrokkenen ervan kunnen overtuigen dat een langjarige afspraak zoals die er nu ligt ook de beste oplossing is.

Als raadslid was hij lid van de commissie Samenleving en betrokken bij de raadswerkgroep Sociaal Domein die was opgericht om vinger aan de pols te houden op de ontwikkelingen in de jeugdzorg en WMO. Daar heeft hij zich vol overgave voor ingezet. Als voormalig ondernemer en bedrijfsconsultant was Nico bovenmatig geïnteresseerd in de financiën en daarom de afgelopen periode tevens lid van de auditcommissie.

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen heeft hij meegewerkt aan het verkiezingsprogramma van het CDA. Met name vitaliteit en gezondheid vond hij belangrijk. Inzetten op het voorkomen van knelpunten. Ondersteunen van verenigingen, die een belangrijke rol hebben in onze lokale gemeenschap.

Fractievoorzitter Mark Schaijk: “Zijn stijl was dat hij altijd op de inhoud zat, nooit op de persoon. Gebaseerd op feiten, niet op aannames of politiek. Niet emotie, maar ratio is leidend. Het kompas gericht op de toekomst, niet blijven hangen in het verleden. Niet overhaasten, maar onderbouwen met argumenten. Spreken is zilver, maar luisteren is goud. Alleen wat zeggen als het iets toevoegt.
Zoeken naar overeenkomsten, in plaats van verschillen. Niet te veel details, maar grote lijnen. Uitgaan van vertrouwen, in plaats van wantrouwen. Het team staat boven het individu. Optimistisch en altijd positief.”

Als CDA Geldrop-Mierlo koesteren we alles wat hij voor ons heeft betekend en zullen zijn stijl, optimisme, positiviteit en collegialiteit meenemen in de toekomst. We leven mee met zijn echtgenote Susan en kinderen Lars, Nienke en Milou.

De afscheidsbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 16 mei om 12:15 uur in crematorium Heeze. Nico heeft als wens geen bloemen maar een donatie voor de Stichting levensportret. Stichting Levensportret helpt ongeneeslijk zieken in Nederland bij het vinden van zingeving in de laatste levensfase en hun nabestaanden helpen bij de verliesverwerking. U kunt doneren via www.steunstichtinglevensportret.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.