26 juni 2023

Irene van Hooff stelt vragen over extra ontsluiting Luchen

Recent heeft het CDA Geldrop-Mierlo in een Raadsinformatiebrief kennisgenomen van de resultaten van het onderzoek naar de tweede ontsluiting Luchen. Deze tweede ontsluiting zou mogelijk gerealiseerd kunnen worden op de nog aan te leggen definitieve rondweg Luchen (de Vlinderlaan). Op dit moment “eindigt” de nieuwe rondweg bij de kruising Vlinderlaan-Luchen. Het gedeelte van de straat Luchen tussen de Vlinderlaan en de Burg. Termeerstraat is zeer smal en verkeer moet regelmatig uitwijken richting de berm. De berm wordt steeds met gebroken puin opgehoogd, maar toch rijden nog veel bewoners daar de autobanden lek. Ook aan de bocht vanuit de Vlinderlaan is goed te zien dat de weg hier veel te smal is. Dit is door verschillende bewoners ook al meerdere malen gemeld en zorgt voor onveilige situaties. De onduidelijke situatie die op de kruising Kwikstaart-Geelgors is ontstaan, is ook van toepassing op de verschillende kruisingen op de Vlinderlaan. Het is niet duidelijk wie er voorrang heeft. Naar aanleiding hiervan heeft Irene van Hooff de volgende schriftelijke vragen gesteld:

  1. Wat zijn de redenen dat de definitieve rondweg Luchen nog niet is gerealiseerd?
  2. Wat is de reden dat de gronden voor de verdere aanleg van de Vlinderlaan nog niet zijn verworven?
  3. Gegeven de situatie op de kruising Vlinderlaan-Luchen: is het college bereid om een (tijdelijke) wegverbreding te realiseren op het stuk van de weg Luchen tussen de Vlinderlaan en de Burg. Termeerstraat?

Inzake bebording kruising Geelgors-Kwikstaart: Wij zijn van mening dat aan de Vlinderlaan meerdere vergelijkbare kruisingen te vinden zijn. Is de situatie op alle kruisingen op de Vlinderlaan beoordeeld op dezelfde manier en welke acties kunnen we verwachten?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.