19 augustus 2023

Samen een rondje op de duofiets!

Gaat u er ook graag op uit met de fiets? Maar is het voor u of voor een familielid, vriend(in) of bekende niet meer mogelijk om zelfstandig te fietsen? Leen dan nu samen gratis een duofiets! Vanaf nu kunnen alle inwoners van Geldrop-Mierlo, net als bewoners van woonzorgvoorziening Vitalis de Paladijn en woonzorgcentrum Kastanjehof in Geldrop, gebruik maken van een duofiets! Op maandag 7 augustus werd de duofiets feestelijk uitgereikt door wethouder Mathil Sanders. 

Wens duofiets
Verschillende bewoners van woonzorgcentrum Kastanjehof en woonzorgvoorziening Vitalis de Paladijn hadden een wens om over een duofiets te beschikken. De Welzijnsverbinder van Kastanjehof en de gebiedsregisseur van de gemeente Geldrop-Mierlo hebben daarom de samenwerking opgezocht. Dit om te onderzoeken of het mogelijk was om een duofiets te realiseren. Het is namelijk belangrijk om te blijven bewegen en het is van grote waarde om verbinding tussen de wijkbewoners en de aanwezige (zorg)organisaties in de wijken te realiseren.

Mooi resultaat
Uit de samenwerking tussen de gebiedsregisseur, de Welzijnsverbinder, het lokaal preventieakkoord Fit&Pit en Medipoint is gebleken dat het mogelijk is om een duofiets een aantal maanden als test te gebruiken. Daarna kan de fiets, als deze vaak gebruikt wordt, definitief worden aangeschaft.

Niet alleen bewoners van Kastanjehof en Vitalis de Paladijn kunnen gebruik maken van de duofiets. Alle inwoners van Geldrop en Mierlo mogen de fiets lenen om er samen met hun familielid, vriend(in) of bekende op uit te gaan! U kunt de duofiets dus ook reserveren voor een gezond rondje op de fiets. Daarnaast kunt u vrijwilliger worden om samen met een van de bewoners van Kastanjehof of de Paladijn een rondje te gaan fietsen.

Meer informatie?
Wilt u vrijwilliger worden en samen met een bewoner gaan fietsen op duofiets? Neem dan contact op met Eline de Groot via [email protected]. Wilt u gebruik maken van de duofiets? U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met Vitalis de Paladijn, telefoonnummer (040) 291 58 88.

Heeft u ook zo’n mooi initiatief of een ander goed idee? Neem contact op met de gebiedsregisseur in uw wijk. Kijk hiervoor op de website van de gemeente https://www.geldrop-mierlo.nl/gebiedsgericht-werken

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.