Erik Schoone

Raadslid

Politiek... tja het heeft niet altijd een 'sexy' uitstraling en misschien zelfs de laatste jaren juist aan vertrouwen verloren. Toch wil ik me graag op deze manier voor onze mooie gemeente inzetten.

Maar goed, laat ik beginnen mezelf voor te stellen. Ik ben 32 jaar oud en woon in Gemert met mijn vrouw Daisy en twee jonge mannen, Tijn en Jop, en nog een derde op komst. Afgezien van vier jaar op kamers heb ik bijna mijn gehele leven in de gemeente Gemert-Bakel gewoond: meestal in Gemert, ongeveer drie jaar in Elsendorp. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de provincie Noord-Brabant, als projectmanager infrastructurele projecten.

Interesse in de politiek, maar vooral het bezig zijn met maatschappelijke vraagstukken, heb ik altijd al wel gehad. Met zo’n jong gezin en dan ook nog in deze vervelende coronatijd ben ik me er nog meer van bewust geworden: een fijne, veilige en gezonde leefomgeving waar we met respect voor elkaar kunnen wonen, werken en recreëren, is geen vanzelfsprekendheid. Het is hard werken en het vraagt ook een politiek die af en toe lef toont, verantwoordelijkheid neemt. Alleen roeptoeteren vanaf de zijlijn en zelf geen bijdrage leveren om iets te verbeteren, daar schieten we niets mee op.

Positief ingesteld en altijd uitgaande van het beste, dat is hoe ik mezelf zou omschrijven. En dat is ook wat mij in het CDA, en in het bijzonder in het CDA Gemert-Bakel, aanspreekt: de positieve insteek om de gemeente een stap verder te brengen. Geen gezeik en gemopper, maar hard werken en positieve ontwikkelingen stimuleren. Of het nu gaat om de meer dan welkome ontwikkeling van het Kasteel van Gemert, de verschillende centrumplannen of betaalbare woningen bouwen in de alle zeven kernen. Initiatieven van ondernemers of van inwoners. Het CDA staat hier in mijn beleving voor: een brede volkspartij, waarbij we luisteren naar wat er speelt en waarbij eigen initiatief beloond moet worden, ondernemerschap een kans moet krijgen, maar waarbij we ook voor elkaar moeten blijven zorgen als het even wat minder gaat. Daar wil ik me graag hard voor maken. Voor de mensen die er nu wonen, maar ook voor mijn zoontjes die hier hopelijk heel fijn kunnen opgroeien en – als ze dat willen – kunnen blijven wonen.  

Contactgegevens:
06-13977861

[email protected]

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.