Marcel Ploegmakers

's-Hertogenbosch

Daarvoor ga ik, vandaag aan de slag voor morgen!

Mijn naam is Marcel Ploegmakers (60). Ik ben ondernemer en geboren en getogen Bosschenaar. Met mijn echtgenote Marion woon ik in de binnenstad en genieten we dagelijks, samen met onze kinderen en kleinkinderen, van onze mooie Hertogstad. 

Ondernemen en politiek werden mij met de paplepel ingegoten. Ik ben opgegroeid in een middenstandsgezin en mijn familie was politiek erg betrokken. Mijn opa, moeder en nog drie familieleden zaten samen ruim 50 jaar in de Bossche gemeenteraad. Zelf ben ik sinds mijn 17e actief binnen het CDA, maar ik hielp als kleine jongen mijn moeder al met campagnevoeren.

Net als mijn familieleden wil ik werken aan een stad die ik kan doorgeven aan mijn kinderen en kleinkinderen. Een gastvrije stad waar plaats is voor iedereen. 

De komende vier jaar ga ik mij o.a. inzetten voor:

  • Een groene binnenstad die in balans is. Waar het goed wonen, werken en recreëren is. Het historisch karakter moeten we koesteren.
  • Een verkeersveilige binnenstad. Hardrijden moet onmogelijk worden gemaakt en daarnaast kunnen best meer plekken in de stad autoluw worden gemaakt (wél ruimte voor bewoners, niet voor ongenode gasten). 
  • Een goed cultureel klimaat. Ik wil bijvoorbeeld dat alle basisschoolkinderen muziekonderwijs kunnen genieten.
  • Een stad waar we respect, zorg en aandacht voor elkaar hebben.  
  • Een stad waar ruimte is om te ondernemen. 
  • Werkgelegenheid voor iedereen. Ook voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Omdat we vandaag aan de slag gaan voor morgen.

Marcel Ploegmakers

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.