Marcel Ploegmakers

 

Marcel Ploegmakers, #3 | Binnenstad

Leeftijd: 64 jaar
Woont: in de binnenstad
Gezin: getrouwd, vader van 4 kinderen én trotse opa van 8 kleinkinderen
Werk: Gemeenteraadslid, ondernemer
Houdt van: stedentrips, musea bezoeken, het bourgondische leven
Gaat voor: zijn stad ‘s-Hertogenbosch

“De binnenstad gaat van place to buy naar place to be”

Er zijn weinig mensen in ’s-Hertogenbosch die Marcel niet kent én andersom. Want Marcel is een geboren en getogen Bosschenaar. Met veel contacten in de stad, vanuit zijn werk als ondernemer en als vrijwilliger bij verschillende organisaties. De politiek is hem letterlijk met de paplepel ingegoten. Na zijn opa en moeder is Marcel de derde generatie die zich inzet voor de Bossche politiek.

“Je kunt wel zeggen dat politiek in mijn bloed zit. Ik ben geboren en getogen in Den Bosch en voel me sterk verbonden met de stad. De stad gaat me echt aan het hart. Door actief te zijn in de politiek kan ik bijdragen aan het behoud en de ontwikkeling van onze mooie stad om door te geven aan volgende generaties. Dat deed mijn opa voor mij en dat doe ik nu ook voor mijn kinderen en kleinkinderen.”

De binnenstad is Marcels domein. Als er wat speelt dan gaat hij eropaf. Zo heeft hij de uitstoot van het kankerverwekkende benzeen en PAK’s van de Bossche Asfaltcentrale als eerste op de politieke agenda gezet. Hij bracht de problematiek van de Hinthamerstraat opnieuw onder de aandacht, zorgde dat er een binnenstadsmanager kwam en dankzij hem hebben de binnenstadbewoners een stem gekregen in het centrummanagement.

“Ik zie de binnenstad echt als het hart, de huiskamer van onze stad. Een plek waar je fijn en veilig moet kunnen wonen, waar voldoende groen is, waar bezoekers zich welkom voelen en waar ruimte is voor – als het even kan bourgondische – ontmoeting. Tegelijkertijd is de binnenstad natuurlijk ook een plek waar ondernemers alle ruimte en mogelijkheden moeten krijgen. Want we hebben ook in dat opzicht hoge ambities. De uitdaging waar we met elkaar voor staan is in mijn ogen dan ook de juiste balans zoeken. Samen met onze inwoners en ondernemers werken aan de toekomst van een duurzame en innovatieve stad. Van place to buy naar place to be. Waar iedereen zich thuis voelt en een thuis heeft. En waar voor iedereen perspectief is.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.