Rachna Lipman

 

Rachna Lipman, #4 | Boschveld

Leeftijd: 28 jaar
Woont: in Boschveld
Gezin: woont samen met haar vriend
Werk: Bedrijfsjurist bij NXP 
Houdt van: sporten: fitness, bergbeklimmen, wandelen en hockey
Gaat voor: een fijne en veilige woonplek voor iedereen 

“Meer aandacht voor omgangsvormen”

In het dagelijkse leven houdt Rachna zich als bedrijfsjurist veel bezig met de omgangsvormen tussen medewerkers. Op dit gebied ziet ze ook verbetermogelijkheden voor onze gemeente.

In Den Bosch heb je gelukkig veel fijne wijken waar inwoners met plezier wonen. Toch zijn er ook plekken waar agressie, (drugs)criminaliteit en ondermijning aan de orde van de dag zijn. Ik woonde eerder in een ander deel van de gemeente en maakte het daar persoonlijk mee. Dat was voor mij de reden om in de politiek te gaan. Specifiek bij het CDA omdat normen en waarden en algemene omgangsnormen daar belangrijke thema’s zijn. Ik zet me graag in voor een veiligere stad door onder meer in te zetten op betere voorzieningen, handhaving en samenwerking met organisaties die werken met jongeren. In andere steden zijn er mooie initiatieven om jongeren uit de criminaliteit te houden. Dergelijke projecten zouden hier ook waardevol zijn.”

Om een fijne woonplek te creëren voor iedereen zijn volgens Rachna naast veiligheid voldoende passende en betaalbare woningen nodig.

“Zeker in Boschveld is dat een aandachtspunt. Daar wordt volop gesloopt maar er komt vooralsnog niets voor terug. We moeten ervoor zorgen dat er in Boschveld voor iedereen een plekje blijft. Niet alleen voor tweeverdieners die zich een dure nieuwbouwwoning kunnen veroorloven, maar ook voor minima en senioren. Het is de charme van zo’n gemêleerde wijk dat je met alle lagen van de bevolking samenleeft en niet alleen met mensen binnen je eigen bubbel. Dat leidt op een gegeven moment ook weer tot meer sociale cohesie. Andere thema’s in Boschveld die onze aandacht hebben, zijn vergroening van de wijk en het tegengaan van leegstand en zwerfafval.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.