25 februari 2022

CDA-kandidaat Anja Andres: “Ik hoop een verschil te kunnen maken voor onze inwoners”

Al bijna vier jaar is Anja Andres gemeenteraadslid voor CDA Sint-Michielsgestel. En ze wil graag door, want ze staat op plaats 5 van de kandidatenlijst. Maar wie is Anja Andres nu eigenlijk en wat motiveert haar om actief te zijn in de lokale politiek?

Anja is zes jaar geleden in Den Dungen komen wonen. “Dat hebben wij te danken aan onze schoonzoon Sander”, lacht Anja, “hij is geboren en getogen in Engelen en wilde dolgraag terug naar Brabant. Onze dochter vond dat alleen een goed idee als mijn man en ik mee gingen en zo zijn wij vanuit Apeldoorn in Den Dungen terecht gekomen. Ik ben een echt moederdier en zou het vreselijk vinden als ik niet even snel op de koffie kan gaan bij mijn dochter. Bovendien mag ik als trotse en enthousiaste oma wekelijks op onze kleindochters passen en dat vind ik telkens weer een cadeautje!”

Als eigenaar van een adviesbureau heeft Anja samen met haar team, meer dan 25 jaar vele gemeenten in ons land geadviseerd over sport, cultuur en welzijn. De verhuizing naar Den Dungen viel samen met het moment waarop zij besloot haar werkzaamheden af te bouwen.

Anja: “Als ondernemer heb ik altijd een drukke werkweek gehad. Gevolg was dat ik wel in mijn woonplaats woonde, maar er eigenlijk níet echt leefde. Dat wilde ik in Den Dungen anders doen. Mijn man Armin had ditzelfde voornemen en is direct gestart met het nodige vrijwilligerswerk, zoals de informatiebalie in Litserborg, de formulierenbrigade, buurtbemiddeling, ouderenbezoek en de luisterlijn. Mij trok het raadswerk al jaren en CDA Sint-Michielsgestel bleek het beste bij mijn mensbeeld te passen. Onze campagneleus vat dat mooi samen: Lokaal, Betrokken, Betrouwbaar.”

“Voor onze inwoners is het soms moeilijk om de weg te vinden binnen gemeentelijke regels en procedures. Ik vind dat er minder nadruk op procedures moet liggen en dat er méér oog moet zijn voor de behoeften van onze inwoners. Als raadslid wil ik aanspreekbaar zijn voor dorpsgenoten en hen helpen de weg in overheidsland te vinden. En ik wil me hard maken voor de belangen van onder meer jonge gezinnen, senioren en inwoners die even een extra steuntje in de rug nodig hebben.”

Anja sluit af met een hartenwens voor haar eigen dorp. “Ik denk dat we van het Dungense centrum nog meer een ontmoetingspunt kunnen maken. De komende campagneweken ga ik daar met mijn Dungens campagneteam het vergrootglas op leggen. Houd onze Facebookpagina in de gaten!”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.