12 maart 2018

CDA Team Gestel: bekende dorpsgezichten stropen de mouwen op

20 doorgewinterde Gestelnaren staan op de CDA kandidatenlijst. Met bekende gezichten als Kirk den Otter, Joost Hermans, Arie van Erp, Peter van de Ven, Thieu van Berkel, Toon van den Berg, Ina Bakker en Nelleke van Gurp. Het moge duidelijk zijn: “Ook Gestel is in uitstekende handen bij het CDA!“

Kirk den Otter staat op plek 3. In de politiek is hij een bekend gezicht, want hij heeft eerder in de raad gezeten. Waarom nu dan weer? “Tja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan…ik ben van een afstand de politiek blijven volgen. Op zich gaat het helemaal niet zo slecht in onze gemeente. Maar toch mis ik af en toe een bepaalde energie om echt wat voor elkaar te krijgen. En precies die energie zag ik de laatste jaren terugkomen bij het CDA. En ik was niet de enige, want kijk maar naar de kandidatenlijst die we nu presenteren!”

Uitdagingen ziet Kirk nog genoeg. “Als voetbalman noem ik dan meteen het nieuwe sportpark voor SCG ’18. Dat moet een pareltje worden. Dat is niet zozeer een geldkwestie, maar gaat er vooral om dat je op een slimme manier met de clubs en andere betrokkenen – ook sponsoren – zo’n accommodatie opzet.”

Drie nieuwkomers
In de bovenste regionen van de lijst vinden we verder Joost Hermans, Arie van Erp en Peter van de Ven. Joost Hermans is bestuurslid bij tennisclub LTV De Beek en tien jaar  bestuurslid/organisator geweest van de Grote Gestelse Vlooienmarkt. “Wat mij tegenstaat is de afnemende kwaliteit van de openbare ruimte. Kijk naar de groenvoorzieningen en wegen. Vaak worden lapmiddelen toegepast. Zonde van het uitgegeven geld, denk ik dan. Het kan zoveel beter!”

Arie van Erp heeft samen met enkele andere frisdenkers aan de wieg gestaan van het ‘nieuwe’ CDA. Ruim een jaar geleden werd hij voorzitter van de CDA-afdeling. Arie heeft een enorme staat van dienst in het Gestelse verenigingsleven en werd daarvoor kort geleden Koninklijk onderscheiden. “Verenigingen zijn van onschatbare waarde. Dat vraagt om een meedenkende gemeente die faciliteiten creëert voor een vitaal en duurzaam verenigingsleven.”

Peter van de Ven is vooral bekend van zijn aardbeien en asperges, die hij vanuit de Vennenhof aan de man brengt. Hij onderschrijft wat Arie zegt. “Verenigingen houden onze gemeenschap draaiende. Wel maak ik me zorgen over de toenemende individualisering. Je ziet dat het daardoor steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Als we die trend toch eens samen konden keren! Ik hoop daar via de lokale politiek wat aan te kunnen doen.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.