11 september 2021

CDA wandelt voor verkiezingsprogramma

Op 16 maart 2022 zijn de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad van Sint-Michielsgestel. Het CDA is begonnen met de voorbereiding van de verkiezing. De bouwstenen hiervoor zoeken we letterlijk op straat. Daarom nodigen wij u van harte uit voor één van onze dorpswandelingen op 18 of 25 september. Omdat we het verkiezingsprogramma niet maken van achter een bureau. Omdat we graag van ú willen horen waarvoor het CDA zich de jaren hard moet maken. Iedereen is welkom, ook als u helemaal geen CDA-stemmer bent. Aanmelden kan via [email protected] , maar spontaan aansluiten mag natuurlijk ook.

Tijdens de dorpswandelingen trekken we lopend door het dorp. Onderweg stoppen we meerdere keren om van u te horen hoe u aankijkt tegen een bepaalde ontwikkeling in het dorp of actueel thema. De wandeling is ongeveer twee kilometer en duurt inclusief stops 1,5 uur. Onderweg worden we vergezeld door een bakfiets met koffie / thee en zet een visueel vertaler van het Dungense bureau ‘BCatched’ uw woorden om in aansprekende beelden.

Hieronder een overzicht.

Gestel (zaterdag 18 september)
We starten om 09.30 uur bij de pittoreske kiosk op het park De Kleine Ruwenberg. Via het Petrus Donderplein, waar het centrum van Gestel steeds meer vorm krijgt, lopen we over de fietsbrug naar het huis van de gemeenschap, De Meander. We eindigen op het Campanulaplein. Onderwerpen die wat ons betreft zeker aan bod komen zijn de verkeersveiligheid en woningbouw.

Den Dungen/Maaskantje (zaterdag 18 september)
In Den Dungen starten we om 13.00 uur bij basisschool De Fonkel. We lopen via de Veldstraat en het Grienselhof naar basisschool de Wegwijzer. Vanaf daar gaat de route naar het Heilig Hartplein en de Blauwe Scholk. We eindigen bij Litserborg. De thema's van deze wandeling zijn onder andere woningbouw, (her)ontwikkeling en onderwijs.

Berlicum/Middelrode (zaterdag 25 september)
We starten om 09.30 uur op het onlangs heringerichte Mercuriusplein in gezelschap van kwartiermaker Erwin Frunt. Daarna liepen we de Wertsteeg in waar we Remco Schouten van Boerderijwinkel Berlicum ontmoeten. Verderop in Kerkwijk lopen we langs het alom bekende 'Den Durpsherd' bedrijfs waar we in gesprek gaan metleider Mark Verhoeven. In de omgeving van 'Den Durpsherd' hebben de laatste jaren veel ontwikkelingen plaatsgevonden. Tijdens de wandeling is er natuurlijk ook alle ruimte om over het buurdorp Middelrode te praten.

Gemonde (zaterdag 25 september)
Om 13.00 uur verzamelen we bij dorpshuis De Stek. Op deze mooie en centrale plek in ons dorp gaan we elkaar ontmoeten in gesprek over wat de 4 tot 10 jaar jullie willen zien in Gemonde. De onderwerpen verkeersveiligheid, woningbouw, cultuur, wegenonderhoud en groenbeleid bespreken we graag met jullie, al wandelen door het dorp. Maar zijn we op zoek naar jouw mening en jouw onderwerp!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.