11. Martin van Collenburg

Sint-Michielsgestel

Martin van Collenburg
59 jaar, Sint-Michielsgestel

BeroeP
Director Operational Services MSD Animal Health

Nevenactiviteiten
Voorzitter VNO NCW Brabant Oost, voorzitter Industriële kring Land van Cuijk en Noord Limburg, voorzitter Stichting Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord Limburg.

Over mijzelF
Ik woon al bijna 14 jaar samen met Karin in het dorp Sint-Michielsgestel. We hebben zes kinderen en vijf kleinkinderen. Al vanaf jonge leeftijd ben ik naast mijn studie en werk actief in allerlei sportverenigingen, stichtingen en ondernemersverenigingen. En nu dus ook voor het CDA in de gemeente Sint-Michielsgestel. Het uitgangspunt van het CDA “onze inwoners maken de samenleving” is dan ook op mijn lijf geschreven. Het is goed wonen in Sint-Michielsgestel, maar waar ook nog zeker ruimte ligt voor verbetering! En dan kan je vanaf de zijlijn klagen of er wat aan gaan doen. Ik kies voor dat laatste.

En dit vind ik belangrijk in de politiek
Zoals heel veel medebewoners van Sint-Michielsgestel werk ik buiten de gemeente. Er is in onze buurstad ’s-Hertogenbosch al heel veel beschikbaar wat betreft uitgaan en cultuur. De snelwegen rond onze gemeente zorgen ervoor dat andere steden goed bereikbaar zijn. De focus in onze gemeente moet dus liggen op alle voorzieningen die met “plezierig wonen en gezond leven” te maken hebben. Dus goede scholen, voldoende recreatie, kind- en gezinsvriendelijke en veilige wandel-, fiets- en autowegen, voldoende woningen, sportvoorzieningen, ouderenzorg, veiligheid, detailhandel en een faciliterende gemeente die grenzen stelt en ruimte geeft aan zijn inwoners.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.