6. Franka van Dommelen

Berlicum

Franka van Dommelen
39 jaar, Berlicum

Beroep
Ondernemer en musicus (sopraan).

Nevenactiviteiten
Commissielid van samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, actief betrokken bij diverse werkgroepen op basisschool De Parel.

Over mijzelf
Als geboren en getogen Brabander geniet ik van het wonen in Berlicum. Een dorp waar de onderlinge betrokkenheid erg groot is. Hier woon ik samen met mijn man en drie prachtige dochters. We nemen actief deel aan het rijke verenigingsleven en genieten van de diverse evenementen die worden georganiseerd in onze gemeente. Vanuit mijn enthousiasme en gedrevenheid ben ik altijd op zoek naar een manier om mensen met elkaar te verbinden, hun talenten te laten ontplooien en zelfredzaamheid te bevorderen. Door te luisteren en te denken in mogelijkheden probeer ik tevens het onmogelijke mogelijk te maken. Mede hierdoor is mijn bedrijf in tekst- en secretariële oplossingen de afgelopen jaren uitgegroeid tot een landelijke organisatie met ruim 80 medewerkers.

En dit vind ik belangrijk in de politiek
We ondervinden allemaal dagelijks de gevolgen van politieke keuzes. Dat blijkt ook wel uit de meningen die worden geuit in de media, bij sportclubs, verenigingen en soms zelfs tijdens een gezellig koffiemoment. Ik wil begrijpen waarom keuzes worden gemaakt. Een kritische houding is daarbij belangrijk en toch…
Vanuit mijn werk als ondernemer ondervind ik iedere dag weer hoe zeer we afhankelijk zijn van elkaar. Alleen door open te staan voor andere ideeën en beide kanten van de medaille te belichten kunnen we samen echte stappen zetten. Stappen die nodig zijn om in onze gemeente - en dus ook in Berlicum en Middelrode - te behouden waar we nu al blij van worden en te verbeteren wat wij samen nodig vinden. Daarover ga ik graag met jou in gesprek en daar zet ik me voor in. We wonen hier immers om te leven!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.