31 januari 2022

Son en Breugel blijft zelfstandig en financieel gezond

Son en Breugel heeft de afgelopen periode veel geïnvesteerd. Denk hierbij aan het gemeentehuis, het Dommelhuis, maar ook aan de renovaties van de Boerderij, de Oude Toren en het Raadhuisje. Verder zijn er ook een aantal projecten in de openbare ruimte uitgevoerd zoals het project de Gentiaansloot, de renovatie van de brug in de Planetenlaan en verlichting van fietspaden. Ook de komende periode zal er nog veel geïnvesteerd worden om ervoor te zorgen dat ons dorp bij de tijd blijft met een hoogwaardig pakket aan voorzieningen. Zo zal er een nieuwe Bongerd met sporthal gebouwd worden, een nieuwe basisschool in Breugel en ook de renovatie van sporthal de Landing is hoog nodig. Verder staan er een aantal projecten op stapel zoals vervanging van de Dommelpas brug en het bijbehorende fietspad en moet de infrastructuur aangepast worden om de gevolgen van zowel forse buien als droogte tegen te gaan.

Op sociaal gebied moet de gemeente ook financieel bijspringen omdat centrale voorzieningen anders niet kunnen blijven bestaan en inwoners niet krijgen wat nodig is.

Hier is geld voor nodig. Sommigen mensen vragen zich af, of een kleine gemeente dit allemaal wel kan betalen? Het CDA is van mening dat dit kan. We weten ook dat uw en onze portemonnee niet oneindig groot is. Daarom moeten we keuzes maken en op een verstandige wijze met ons geld omgaan. Maar wel blijven investeren in ons mooie dorp en in de samenleving. Wat ons betreft is daar de komende periode geen verhoging van de OZB voor nodig. We zorgen de komende jaren opnieuw voor een stabiele begroting.

Onze inwoners verdienen een zelfstandig dorp. Er is een sterke toename van taken voor de gemeente. Om zelfstandig te blijven, zullen we mee moeten werken aan regionale thema’s. Waarbij ons standpunt is: “Lokaal wat kan en regionaal wat moet”. Want als samenwerking met de regio tot betere resultaten leidt, dan moet je die kans grijpen. Het CDA heeft zich de afgelopen jaren een vernieuwende, actieve en betrouwbare partij getoond. Wij hebben slechts één doel: zorgen dat Son en Breugel een mooi dorp blijft voor álle inwoners!

Maar altijd vanuit eigen kracht en als zelfstandige gemeente.

#MIDDENINONSMOOIEDORP

CDA Son en Breugel

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.