Mireille Bonnier

Fractie voorzitter

1. Wie is .......?

In het jaar 1969 ben ik in Amsterdam geboren en vrij snel na mijn geboorte zijn we richting het mooie Brabant verhuisd. Samen met mijn 3 broers en mijn zus zijn we opgegroeid in Ravenstein. We groeiden op tussen de maisvelden en de koeien, in een klein beschermd dorp waar we bijna áltijd buiten speelden en iedereen elkaar kende. In 1982 zijn we vervolgens naar Son en Breugel verhuisd. Als 4e van een gezin met 5 kinderen welke binnen 5 jaar geboren waren, hadden én hebben we altijd veel aan elkaar gehad. De overgang naar Son en Breugel, inmiddels meer dan 40 jaar geleden is dan ook soepel verlopen en we wonen er nog steeds met heel veel liefde voor dit mooie dorp. In ons gezin hebben we van onze ouders altijd mee gekregen dat élk mens evenveel waard is, dat je je in dient te zetten voor de samenleving en dat het belangrijk is goed naar anderen te luisteren. Dat je blijft praten over hoe je je voelt. En als je dan toch eens ruzie hebt met elkaar dat áltijd uitgepraat moet worden, om daarna weer goed met elkaar verder te kunnen gaan. We hebben gelukkig ook altijd enorm veel gelachen met elkaar. Intussen heb ik een lieve partner, ben ik zelf moeder van 4 prachtige kinderen en probeer ik deze normen en waarden ook aan mijn eigen kinderen mee te geven.

2. Wat doet u in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik op de eerste plaats moeder. Mijn oudste 2 zonen zijn mid-twintigers en de jongste 2 (dochter en zoon) zijn puber en tiener. Vanwege dat grote leeftijdsverschil (16 jaar) hebben we mooie en hectische jaren gekend. Nu ze allemaal ouder zijn geworden hebben we de meest bijzondere en prachtige gesprekken aan de keukentafel, lachen we wat af en leren/begrijpen we allemaal ook veel van elkaar. Daarnaast hebben we een hechte, grote familie, fijne vrienden en een breed sociaal leven. Ook werk ik al meer dan 30 jaar met veel plezier bij Signify (voorheen Philips Lighting), waar ik in de Benelux markt verantwoordelijk ben voor procesverbetering. Ik ben binnen Signify veel bezig met cultuurverandering d.m.v. Lean filosofie , train en coach collega’s daar ook in. En last but not least; ik ben actief binnen de CDA fractie waar ik de laatste 4 jaar o.a. veel aandacht heb besteed aan armoede, jeugd en gezondheid. Ik heb deelgenomen aan de raadswerkgroep die onderzocht heeft hoe we in Son en Breugel tot een andere bestuursstijl kunnen komen. En ben lid van de raadswerkgroep armoede waarin we een visie voor het armoedebeleid vastleggen voor de toekomst.

Welke drijfveren en idealen spelen een rol om de gemeentepolitiek in te gaan?

Het kan haast niet anders dan dat het feit dat mijn vader burgemeester was in zowel Ravenstein als Son en Breugel meespeelt in deze beslissing. Misschien heb ik ongemerkt toch mee gekregen dat het heel dankbaar is om iets bij te mogen dragen aan ons mooie dorp. Mijn vader zei vroeger altijd; “ik ben niet de baas van dit dorp, ik sta in dienst van haar inwoners”. Het gaat niet om de bestuurders, maar het gaat om de inwoners! Onderlinge meningsverschillen binnen de gemeenteraad zijn prima, anders hadden we niet zoveel politieke partijen hoeven te hebben. Van andermans mening kun je leren, dus goed luisteren, juist naar die andere mening is een must. Het mag niet gaan om onderlinge verhoudingen binnen de gemeenteraadsleden.  Het is de taak van bestuurders om altijd in het belang van inwoners te denken. Dat betekent natuurlijk niet dat je iedereen altijd blij kan maken. Het algemeen belang telt en dat betekent dat je soms ook mensen moet teleurstellen. En juist dán is het belangrijk om uit te leggen waaróm je dat doet. Je bent als raadslid kwetsbaar en krijgt snel kritiek. Dus communicatie is wat mij betreft het sleutelwoord en ook meteen hetgeen waar ik me voor wil inzetten. De taak van raadsleden is om op te halen wat er in de samenleving speelt. Dus de mening van inwoners is enorm belangrijk en op de juiste momenten is burgerparticipatie belangrijk om goede beslissingen te kunnen nemen. Ik hoop heel erg dat inwoners gaan zien dat het heel waardevol is om mee te mogen praten over je eigen dorp. En ik hoop nog meer dat vooral ook jónge mensen dat gaan zien en meer politiek actief worden. Het is echt leuk en dankbaar om te doen!

Hoe kan de burger u herkennen?

Mede door onze kinderen ben ik op veel plekken te vinden waar jonge mensen komen. Alle vier de kinderen voetballen en tennissen, dus SBC en TV Son en Breugel zijn bekende terreinen. Maar zeker ook in het centrum kunt u me tegenkomen om lekker op het terras te zitten. We kunnen erg genieten van alle mooie activiteiten die georganiseerd worden in Son en Breugel en zijn daar dan ook vaak bij aanwezig. In het verleden heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan bij TV Son en Breugel en ik ben 5 jaar voorzitter geweest van de ouderraad van basisschool de Sonnewijzer. Dus wellicht kent u me daarvan. Of van de supermarkten, want met een groot gezin ben ik ook daar regelmatig te vinden.

Wat is uw persoonlijke missie?

Ik zou graag willen bijdragen aan de politieke cultuurverandering in onze gemeente. Na de vorige verkiezingen is de gemeenteraad tot de conclusie gekomen dat het anders kan. Sterker nog, anders moet! In de raadswerkgroep heb ik allerlei vormen gezien en besproken en zijn we uiteindelijk tot een voorstel gekomen welke in 2021 als proef werd uitgevoerd. Verandering gaat langzaam, met vallen en opstaan en is niet altijd makkelijk. Maar ik geloof erg in deze verandering en wil hier graag aan bijdragen. Op zoek gaan naar verbinding, naar de overeenkomsten en niet naar de verschillen tussen partijen. Echt luisteren, met respect, zowel naar andere raadsleden als naar inwoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen. Niet standvastig je eigen mening blijven verkondigen maar ook stoer genoeg durven te zijn om die mening bij te stellen.

Binnen de CDA (steun)fractie hebben we veel plezier. Voor mij een belangrijk element: humor. Ik wil me graag blijven inzetten, voor jongeren, jeugd, sport en gezondheid, stille armoede bij ouderen, een mooi centrum, woon- en ontwikkellocaties, de energie transitie, de juiste zorg etc etc. Er is nog genoeg te doen en ik hoop daar samen met heel veel anderen mijn steentje aan bij te kunnen dragen.

Mail adres: [email protected]

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.