14 maart 2024

Bestemmingsplan Green Park Aalsmeer deelgebied 2 Oost.

Al langere tijd zien wij dat langs de nieuwe N201 gebouwd wordt voor ondernemers en hun mede-werkers. Best wel grote bedrijfsgebouwen worden of zijn in snel tempo gebouwd. Dat is onder meer goed voor de werkgelegenheid en economie in Aalsmeer.

Waarom wordt er gebouwd langs de nieuwe N201?

Ongeveer 20 jaar geleden werd door de Provincie Noord Holland besloten de N201 om te leggen. Dit nadat ook en onder meer de gemeente Aalsmeer hier meer dan 40 jaar over had nagedacht.

Hierdoor kwam een groot gebied binnen bereik van de nieuwe N201 waar veelal oude kassen ston-den. Dit grote gebied is niet beschikbaar van het bouwen van woningen vanwege de grote beper-kingen voortvloeiend vanuit het Luchthavenindelingsbesluit Schiphol.

Om het opruimen van deze kassen maar ook de wegen van en naar de nieuwe N201 te kunnen be-talen, heeft de toenmalige gemeenteraad besloten deze grote terrein vrij te geven voor het bouwen van bedrijven. Tevens was er de hoop dat er aan het einde van de bouwperiode nog wat geld zou overblijven. Die hoop is na twee economische crises verdwenen. Integendeel, de gronden werden langere tijd niet of slecht verkocht. Het financiele plaatje van dit moment ziet er strak uit. Er is niet veel ruimte voor wijzigingen in de inrichting van het gehele terrein. Zo’n wijziging kost meestal geld en daar staat de gemeente Aalsmeer (samen met de gemeente Uithoorn) garant voor.

Wij zijn nu aan het einde van de inrichting van het grote terrein gekomen. Nog steeds is er weinig ruimte voor wijzigingen. De afspraken van destijds zijn nog steeds van kracht.

Het CDA kiest voor een consequent bestuur. Wat toen is besloten, staat het CDA nog steeds achter.

Wel hebben wij onze ambities bijgesteld. Er zal geen of weinig geld overblijven. Maar zoals de plan-nen die nu voorliggen er uit zien, zullen wij op dit hele plan geen geld verliezen.

Daarom zal het CDA akkoord gaan met raadsvoorstel Vaststellen Bestemmingsplan Green Park Aalsmeer deelgebied 2 Oost.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.