28 november 2017

CDA Aalsmeer/Kudelstaart presenteert kandidatenlijst 2018-2022

CDA Aalsmeer/Kudelstaart presenteert kandidatenlijst 2018-2022

 

Op een druk bezochte ledenvergadering heeft het CDA Aalsmeer/Kudelstaart maandagavond de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld. Wethouder Robbert-Jan van Duijn is door de leden tot lijsttrekker gekozen en de campagne met als thema 'altijd dichtbij' is door campagneleider Bastiaan Hulsbos toegelicht.

 

Het CDA Aalsmeer/Kudelstaart is nu met zes zetels een van de twee grootste partijen in de gemeenteraad. Met de stevige kandidatenlijst, een ijzersterk programma en dito campagne en daarnaast de goede resultaten in de afgelopen periode mikt het CDA op 7 zetels vanaf 21 maart 2018. ,,Dat is ambitieus, en dat is ons programma ook’’, aldus de campagneleiders Bastiaan Hulsbos en Ankie Harte.

 

Ervaring en vernieuwing

"Deze lijst laat een mooie mix van ervaren en nieuwe kandidaten zien" concludeerde de voorzitter van de selectiecommissie Jan Dreschler na afloop van de drukbezochte ledenvergadering. Het CDA is blij met het aantal zittende raadsleden dat ook voor de volgende periode weer beschikbaar is. "Daarmee gaan we voor kwaliteit en continuiteit. Het is indrukwekkend hoeveel kennis en kunde er bij de huidige fractie aanwezig is, daar moeten we gebruik van maken" aldus Jan Dreschler.

Daarnaast zet het CDA ook in op verjonging en vernieuwing. Met in de top 11 maar liefst vijf nieuwe kandidaten. Blikvanger bij deze 'nieuwelingen' is de pas 17-jarige Thirsa van der Meer.

 

'In Aalsmeer en Kudelstaart is het CDA altijd dichtbij!'

Kersverse lijsttrekker Robbert-Jan van Duijn (30) van het CDA Aalsmeer/Kudelstaart is enthousiast over de kandidatenlijst. In zijn afsluitende speech ging hij in op waar politiek volgens hem over zou moeten gaan: "het gaat in de politiek wat mij betreft veel te veel over allerlei randzaken en veel te weinig over waar het eigenlijk om zou moeten draaien: om u, om onze inwoners!" Met deze lijst kan het CDA volgens Van Duijn echt iets betekenen voor de inwoners van de gemeente Aalsmeer. ,,De balans in onze lijst is goed en de kandidaten passen bij onze slogan 'altijd dichtbij'. Wij kiezen voor mensen die midden in de samenleving staan. Geen beroepspolitici maar bevlogen Aalsmeerders en Kudelstaarters. Kundig, benaderbaar en altijd dichtbij. 

 

Kieslijst:

1 Robbert-Jan van Duijn

2 Dirk van Willegen

3 Ankie Harte-Fokker

4 Bart Kabout

5 Richard Buskermolen

6 Paul van Soelen

7 Tom Verlaan

8 Gerard Winkels

9 Kees Kaslander

10 Chris Leicher

11 Thirsa van der Meer

12 Ton Harte

13 Marga Heijenk

14 Huub Aerts

15 Annik van Berlo-van Keer

16 Marja van Duijn

17 Marlon van Diemen-Kreeft

18 Gerard Zelen

19 Ruben Visser

20 Jeroen de Vries

21 Arie de Vos

22 Jan Dreschler

23 Jaap Kranenburg

24 Bert Brinkman

25 Ines van der Boon-Hulsbos

26 Ad Verburg

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.