05 maart 2022

CDA langs bij FC Aalsmeer

Afgelopen vrijdag 4 maart bezocht de CDA-fractie FC Aalsmeer. De fractie werd hartelijk ontvangen door voorzitter Eef Niezing, secretaris Elly Zekveld en penningmeester Mark Stoffels voor een uitgebreide uitleg over de werkzaamheden van de club en een rondleiding over het sportcomplex volgde. FC Aalsmeer is in 2013 ontstaan is uit een fusie van VV Aalsmeer, RKAV en Jong Aalsmeer United. De club heeft 1200 leden, waarvan 500 senioren en 700 jeugdspelers, onderverdeeld in verschillen competities. Zo is er een heren- en damescompetitie, zijn er jeugdelftallen en seniorenteams van 35+ en 45+, als ook een champions league voor de kleintjes die nog niet in een jeugdelftal kunnen spelen.

Voorzitter Eef Niezing, die in het laatste jaar van zijn termijn zit, gaf aan dat het doel van FC Aalsmeer een combinatie is van prestatie en gezelligheid. De club werkt nauw samen met scholen voor buitenschoolse activiteiten, maar ook voor onderwerpen als huiswerkbegeleiding. Op het complex van FC Aalsmeer worden niet alleen wedstrijden gespeeld en getraind, er zijn bijvoorbeeld ook diverse activiteiten in samenwerking met de Binding voor de Kindervakantieweek, het weekaatje vindt elk jaar plaats en de Club van Honderd organiseert het bekende Sixentoernooi.

Voor al deze activiteiten zijn natuurlijk vrijwilligers nodig. Het aanbod vrijwilligers voor afgebakende taken is redelijk en er wordt ook van leden verwacht dat ze hierin participeren. Een club wordt immers samen draaiend gehouden. Echter, voor bestuurlijke taken is het moeilijker om vrijwilligers te vinden.

Ook FC Aalsmeer heeft onder de coronacrisis te lijden gehad. Veel leden en sponsors zijn de club gelukkig trouw gebleven, maar de inkomsten van de kantine zijn met zeker 80% gedaald. Door uitstel van betaling door de bank en het ontvangen van subsidies heeft FC Aalsmeer gelukkig wel aan zijn verplichtingen kunnen voldoen en de toekomst van de club ziet er goed uit, al baren de stijgende energiekosten en de hoge inflatie ook hier zorgen.

FC Aalsmeer gaf het CDA ook nog een aantal zorgen mee, waaronder de aanvragen voor een bijdrage van het Sport- en Cultuurfonds. Via dit fonds kunnen ouders met weinig geld hun kinderen alsnog laten sporten bij een sportclub. Het aanvragen van dit fonds is helaas ingewikkeld en FC Aalsmeer is bang dat er hierdoor te veel mensen tussen wal en schip vallen. Ook zou er een financiële voorziening moeten komen voor 18+ers om gratis te blijven sporten als zij hier zelf het geld niet voor hebben.  

Het CDA is trots op deze mooie club die aan zoveel mensen sport en plezier brengt. De club draait op vrijwilligers en dat is iets wat het CDA alleen maar kan ondersteunen!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.