08 december 2020

CDA tevreden over uitkomst Fort Kudelstaar

Afgelopen donderdag 3 december heeft de gemeenteraad ingestemd met het bestemmingsplan voor het Fort Kudelstaart en het CDA is erg tevreden over deze uitkomst. Volgens de partij voldoet het bestemmingsplan aan de criteria die in 2015 zijn vastgesteld; er komt een betere benutting van de watersportmogelijkheden, er is meer te doen op het fort terwijl de cultureel historische waarden worden behouden en daarnaast wordt de werkgelegenheid vergroot. In de weken voorafgaand aan de raadsvergadering is er veel met de ontwikkelaar van het zeilfort en met andere partijen gesproken om zo tot een besluit te komen dat mooi aansluit op de waarden van het CDA.

De fractie is nog steeds blij met de keuze om het fort een aantal jaar geleden als gemeente aan te kopen. Op deze manier zou het fort namelijk niet volledig in private handen vallen waardoor niemand de kans kreeg er een hek omheen te zetten en het af te sluiten voor publiek. Het CDA is dan ook tevreden met de huidige ontwikkelaar die het fort voor iedereen toegankelijk wil houden en die er een heus watersporticoon van wil maken. Zeker gezien de benodigde financiën die nodig zijn om het fort te restaureren en verbouwen, is het fijn een ontwikkelaar te hebben die zijn nek uitsteekt.

Het CDA heeft er vertrouwen in dat er van het Fort Kudelstaart een icoon voor de watersport gemaakt gaat worden, alsmede ook een belangrijke culturele en sociale ontmoetingsplek. De fractie vindt het belangrijk dat er na jaren van besluitvorming nu eindelijk iets gaat gebeuren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.