01 juni 2019

Kaeskoppenstad

Wij wensen iedere Kaeskop een heel mooi en gezellig Kaeskoppenstad toe. 

Kaeskoppenstad juni 2008 

Hoe haal je een koe uit de gracht? 

Na een mooie eerste zaterdag stonden we zondagmorgen voor een verrassing. In de gracht zagen we nog net de kop van een koe drijven. Die koe (van de hoofdsponsor) moest eruit, maar hoe doe je dat? Een touw om de nek binden hielp niet, want enkele honderden kilo tillen lukt echt niet. 
Het water moest er eerst uit en daarvoor moest een touw onder de buik door. Ik ging met weinig kleren aan te water en na enig proesten en tasten in het troebele water lukte het: Het touw zat onder het lichaam door. De mensen op de wal konden de achterzijde optillen en het water stroomde bij de gebroken voorpoot uit het lichaam van de polyester koe. Toen woog zij nog maar 30 kg en stond zij snel op de wal (Luttik Oudorp). Met een strobaal ter vervanging van haar gebroken poot heeft zij de hele zondag staan pronken bij één van de ingangen van Kaeskoppenstad. De sponsor was helemaal tevreden. 

Voor mij kwam het allermooiste nadat ik weer op de kant stond. Vanuit meerdere grachtenpanden kreeg ik uitnodigingen om me bij hen te douchen. Op goed geluk kwam ik bij een ouder echtpaar in een bovenwoning. Het was toen ca 10 uur in de morgen. De douche was perfect. Ik kreeg enkele droge kleren van de heer des huizes en ik kon ook nog aanschuiven bij het luxe ontbijt. 

Zo iets vergeet je nooit.Mede hierdoor ben ik nog steeds vrijwilliger. We zullen onze vakantie nooit plannen tijdens kaeskoppenstad. 

Vrijwilliger Pieter Bijl  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.