06 februari 2018

Standpunt CDA Winkeltijdenwet

De staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, gaat wettelijk regelen dat het niet meer is toegestaan dat besluiten worden genomen over verplichte openingstijden waar de winkelier niet zelf mee heeft ingestemd.  Het CDA verwelkomt de wet zoals voorgesteld door staatssecretaris. Winkeliers mogen niet tegen hun zin gedwongen worden om hun zaak open te stellen. Daarbij blijft het zo dat gemeenten zelf mogen bepalen of ze zondagsopeningen toe staan of niet. Die wet verandert niet en het kabinet zal daar ook geen voorstellen voor doen.

Winkeliers mogen niet tegen hun zin gedwongen worden om hun zaak open te stellen. Daarbij blijft het zo dat gemeenten zelf mogen bepalen of ze zondagsopeningen toe staan of niet. Die wet verandert niet en het kabinet zal daar ook geen voorstellen voor doen.

Fractie CDA Edam-Volendam

Suggesties zijn welkom

Het CDA staat open voor suggesties en ideeën. Neem contact op met het CDA Edam-Volendam via edamvolendam.cda@gmail.com of kijk op onze website www.cda.nl/noord-holland/edam-volendam, facebookpagina of volg ons via twitter.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.