5. Marcella Wiffrie

Marcella Wiffrie (38)
Woont in: Volendam samen met haar man en 2 jonge dochters

Zet zich in voor: economische belangen, jeugd & gezin en een vernieuwende en verfrissende politiek!

Met een achtergrond in Economie en Managementwetenschappen werkt ze momenteel bij de gemeente Purmerend als Strategisch Adviseur Economie. Marcella heeft veel ervaring met de ruimtelijk-economische dossiers van Edam-Volendam omdat ze 12 jaar het beleid heeft mogen ontwikkelen en de ondernemersbelangen in de gemeente heeft mogen vertegenwoordigen. Met de Economische Toekomst 2040 heeft ze meer dan 400 ondernemers op de been gekregen. Ook andere dossiers zoals o.a. de verbouwing Edams Museum, Handboek Inrichting Openbare Ruimte en de verbouwing van het pand van de nieuwjaarsbrand heeft zij als projectleider mogen begeleiden.

Marcella staat voor een vernieuwende en verfrissende politiek. Sterk op de inhoud en inlevend in de mens. Marcella kan goed luisteren, snel naar de kern komen en daar daadkrachtig op reageren. Ze kan de buurman uitleggen waarom er geïnvesteerd moet worden in het bedrijfsleven (meer bouwen), maar deinst er ook niet voor terug om een CEO uit te leggen dat hij voor zijn volgende grote investering eerst moet omkijken naar de buurtbewoners. Ze heeft oog voor haar omgeving en zoekt naar oplossing die het beste voor iedereen past. Ook in de samenwerking met andere partijen. Daarbij blijft ze trouw aan haar eigen normen en waarden: respectvol en begripvol.

Ze heeft de capaciteit om op diverse niveaus strategisch over zaken na te denken. Van Brussel, tot Den Haag, tot Edam-Volendam. Op elk niveau heeft ze ideeën en kan ze zich goed uitdrukken!

"Ik vind het belangrijk dat de gemeenteraa​d een afspiegeling is van de gemeente. Voor de doelgroep (jonge) ouders met een drukke baan is er vaak geen tijd om politiek te volgen. Als ik genoeg stemmen krijg kan ik voor deze doelgroep opkomen en hun stem laten horen in de gemeenteraad"

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.