contactgegevens

Anja Wijnands-van Daal
06-46327995
[email protected]
Twitter: @awampie

Biografie

 

Echt allemaal samen werken aan een beter Hilversum loont.

Ik woon nu ruim 40 jaar in Hilversum en onze jongens zijn hier opgegroeid. Mijn eerste 10 tot 15 jaar in Hilversum waren niet om over naar huis te schrijven. Niet de wijk was het probleem, eerst de Bloemenbuurt en later de Riebeeck, maar de Gooise of misschien wel Hilversumse mentaliteit zoals ik die ervoer. Je werd in een maatschappelijk hokje gestopt en daar mocht je niet buiten treden. Niet omhoog maar ook niet omlaag. En als vrolijke, vrije en open Brabantse viel me dat moeilijk. Totdat ik erachter kwam dat niet iedereen zo is. Mede doordat ik in diverse besturen heb gezeten, lid was van sportverenigingen en nog steeds lid ben van het GAC.  

En nu zou ik niet meer weg willen. Ik voel me een Hilversumse en ben dat ook. Als Hilversumse voel ik me ook verantwoordelijk voor Hilversum. Ik kreeg de kans om via de politiek mijn steentje bij te dragen en dat doe ik dus al een tijdje met veel voldoening en plezier.

Voor en met Hilversummers. Die zaken die rechtstreeks met Hilversum te maken hebben behartigen. Samenleving met o.a. sport, sociale zaken, de WMO en onderwijs hebben mijn hart gegrepen. Deze zaken beïnvloeden direct het dagelijks leven van de inwoners van Hilversum.
En daarbij Ruimte, moeilijker omdat je hier meer de “grote” belangen van het hele dorp moet meewegen.

Voor mij dé onderwerpen waar je rechtstreeks te maken hebt met de inwoners en hun belangen.

Het gevoel Hilversummer te zijn gun ik iedereen, actief in de politiek, sport of vrijwilligerswerk, thuis of op je werk.

Hilversum een dorp voor mij, voor een ander misschien een stad waar het verkeer beheersbaar is. Waar je zo in de vrije natuur bent. Waar je met iedereen kunt communiceren. En waar de mensen zoveel mogelijk zichzelf kunnen zijn. Wel of niet zelfstandig wonend.

Waar je gegroet wordt door jong en oud, man en vrouw. En als het zover is dan voel je je misschien net als ik een echte Hilversummer.

En ik hoop dat dat over 20 jaar nog zo is.

Ik zal wat langzamer lopen en fietsen, misschien wat minder mensen groeten omdat ik wat ouder word en in de vergetelheid raak. Maar met de zekerheid dat ik zelfstandig kan blijven wonen dankzij de woon- zorgcentra en de in Hilversum zo goed geregelde mantelzorg.

Wil je meer weten over het fractiewerk of heb je andere vragen en/of opmerkingen die ga ik niet uit de weg. Daarom ben ik altijd per e-mail bereikbaar [email protected]

Anja Wijnands-van Daal

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.