14 februari 2022

Herstel van vertrouwen tussen politiek en ondernemers in West-Friesland

Op vrijdagavond 11 februari hebben meerdere CDA kandidaten uit West-Friesland en de fractievoorzitter van CDA Noord-Holland een digitale kennismaking gehad met de nieuwe voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep (WBG), Hans-Peter Baars. Tevens was duovoorzitter Pieter Plas namens de Hoornse Ondernemers Compagnie aanwezig. De avond was georganiseerd door Anna Smit en Diana Dekker, beiden kandidaat-raadsleden van CDA Hoorn.

Als eerste kwam het Visiedocument van WBG ter sprake. Dit Visiedocument was afgelopen zomer aangeboden door WBG aan politici in de regio, ter inspiratie voor de verkiezingsprogramma’s.

Lijsttrekker Saskia Schouten-Spijkerman van CDA Medemblik en kandidaat-raadslid Els van den Bosch uit Andijk vertelden dat regionale samenwerking wat het CDA betreft in goede handen is, bijvoorbeeld in het Recreatieschap West-Friesland. Lokaal zijn er wel verschillen in inzicht over huisvesting van buitenlandse werknemers, maar met elkaar in gesprek blijven is cruciaal.

Diana Dekker van CDA Hoorn gaf aan dat sommige aandachtspunten van HOC terug te vinden zijn in het Hoornse verkiezingsprogramma. Zoals betere bereikbaarheid van bedrijventerreinen, middels OV/snelbus. En er moet gewerkt worden aan herstel van vertrouwen tussen politiek en ondernemers. Deze belangrijke oproep van Pieter Plas nemen we allemaal ter harte.

Nico Bijman van CDA Koggenland wees op meer inzet op burger –en ondernemersparticipatie en maakt zich zorgen over te weinig ruimte voor inrichting en uitbreiding van bedrijventerreinen.

Dennis Heijnen, fractievoorzitter CDA Noord-Holland in Provinciale Staten, heeft als woordvoerder economie altijd een luisterend oor voor de ondernemers in West-Friesland. De druk op de ruimte is immers groot. Voor het aanjagen van de woningbouw, voor goede vestigingsvoorwaarden van bedrijven, het behouden van talent en het belang van de vitaliteit van onze regio.

De ondernemers geven aan hun investeringen in duurzaamheid, zoals het plaatsen van zonnepanelen op bedrijfspanden, niet te kunnen vervolgen als de capaciteit van het energienetwerk ontoereikend is. Kortom; er is werk aan de winkel. Werken aan een (regionale) Visie bedrijventerreinen, zo benadrukt Hans-Peter Baars.

Tot slot werd er gesproken over de aanstaande Ondernemersdebatten in Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. We zien ernaar uit om fysiek in debat te mogen!

Wilt u als ondernemer of belangstellende daarbij aanwezig zijn, kijk even op de site: ondernemendwestfriesland.nl

Digitale Kennismaking aanwezigen; Patrick Hoefman, Anna Smit en Diana Dekker, allen CDA Hoorn. Hans-Peter Baars WBG, Pieter Plas HOC, Dennis Heijnen CDA Noord-Holland, Nico Bijman CDA Koggenland. Saskia Schouten-Spijkerman, Els van den Bosch en Ron Schoutsen, allen CDA Medemblik.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.