4. Claudia Selders-Kroezen

Mijn naam is Claudia Selders-Kroezen en ik ben sinds 2014 raadslid voor het CDA. Met mijn gezin woon ik ruim 25 jaar in Opperdoes en ben opgegroeid in de stad Medemblik als dochter van een wethoudster en aardappelhandelaar. Dat de jeugdzorg vanaf 2015 door de gemeente moest worden geregeld, was een belangrijke aanleiding om mijzelf acht jaar geleden kandidaat te stellen.

Waarom CDA

Ik kies voor het CDA omdat deze partij wil werken aan een samenleving die niet draait om ‘ieder voor zich’ maar om elkaar helpen en jezelf inzetten. De uitgangspunten van het CDA blijven, ook in hectische tijden, de basis om zij aan zij te werken aan onze samenleving.

 

Ik zet mij in voor

De Jeugdzorg, omdat dit beter geregeld kan en moet worden. Door op tijd de hulp te bieden die een gezin nodig heeft, kunnen veel moeilijkheden voorkomen worden. Ik ben ervan overtuigd dat een betere verbinding met het onderwijs hierbij helpt.
Daarnaast zet ik mij in voor het in stand houden van de belangrijke voorzieningen in onze dorpen, zoals dorpshuizen, zwembaden, sportaccommodaties en scholen.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.