Sander Smit

secretaris

Sander Smit is 36 jaar, getrouwd met Priscilla en trotse vader van 2 zoons. Geboren en getogen in de Weere en momenteel woonachtig samen met zijn gezin en kat Bowie in Opmeer.
Tijdens de ledenvergadering van 16 november 2022 is hij toegetreden tot het afdelingsbestuur. Hij vervult nu de functie van secretaris.

In het dagelijks leven is hij werkzaam als servicemonteur in de elektrische beveiliging zoals brandmeld-/ontruimingsystemen, inbraaksignaleringssystemen, video bewaking en toegangscontrole. In de avonduren is Sander meerdere keren per week te vinden in de sportschool van Fit & Relax in Spanbroek.

Waarom het CDA:

Mijn vrouw zegt altijd: als je iets te zeuren hebt en het bevalt je niet, dan moet je er wat aan doen. Zodoende ben ik mijzelf gaan verdiepen in de lokale politiek. Bram Beemster is een jeugdvriend van mij en “Mister CDA” in Opmeer. Ik heb contact met hem gezocht en na een aantal oriënterende gesprekken te hebben gevoerd met onder andere Bram maar ook middels diverse Teams-meetings welke het CDA heeft georganiseerd waar wij in gesprek zijn gegaan met diverse ervaringsdeskundigen van het CDA.

Het CDA staat onder andere voor publieke gerechtigheid, dat is iets wat mij ligt gezien mijn werkzaamheden welke ik dagelijks uitvoer.

Waarmee wil ik aan de slag:

Het is bijna vanzelfsprekend dat ik graag met veiligheid en techniek bezig ben. Mijn vader en mijn opa zijn jarenlang actief geweest als brandweerman en commandant bij de Brandweer in Opmeer, ik mocht als kind dan ook regelmatig mee met een proefrit op zaterdag. Dat zijn ook de redenen dat de brandweer en brandveiligheid ook mijn interesse heeft. Dat moet op orde zijn. Niet alleen bij bepaalde bedrijven en instellingen zijn rookmelders verplicht maar ook de brandveiligheidssituatie in en om huis is van belang. Ook is er sprake dat het NUTS-netwerk in Nederland niet afdoende is ten opzichte van hetgeen wat er nodig is nu met alle voorzieningen als laadpalen, zonnepanelen, elektrische auto’s en noem maar op. Daar moet verbetering in komen.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.