01 april 2013

Bestuur CDA Velsen vernieuwd

CDA Velsen heeft haar bestuur vernieuwd. In de vergadering van dinsdag 26 maart jl. kwamen de leden van CDA Velsen bijeen in ‘Oma’s Kamer’ in Driehuis. Enerzijds om nieuwe bestuursleden te benoemen en anderzijds om over actuele lokale thema’s te discussiëren, zoals verkeer, openbaar vervoer, zorg en welzijn. 

CDA Velsen heeft met drie nieuwe bestuursleden elan, ondernemersgeest en enthousiasme in de ploeg gehaald. Als voorzitter is benoemd Mieke de Jong-van der Kolk. Mieke is zelfstandig ondernemer en woonachtig in Driehuis. Na haar indrukwekkende sportcarrière in de atletiek werkte ze vele jaren bij Rabobank Velsen op de afdeling Communicatie & PR. Inmiddels heeft ze haar eigen communicatiebureau ‘Make My Bizniz’ en is zij nu ook actief in het politieke veld. 

Ook is het CDA bestuur versterkt met Marlies de Vries. Zij woont in Velserbroek en is op dit moment bestuurder vanuit de IJmond in het Hoogheemraadschap Rijnland. Water is één van haar passies. Tevens is zij het auteurspad ingeslagen. Onlangs heeft zij haar eerste boek uitgebracht: ‘De tijd is nu’. Zij heeft een eigen organisatieadviesbureau ‘Gloria Counseling’ en zal binnen het CDA bestuur de penningen oppakken. 

Het derde nieuwe bestuurslid is Bert Zijl. Bert is woonachtig in Velserbroek en directeur van de BK Groep, een gerenommeerd ingenieursbureau dat inmiddels landelijk actief is. Met name bij ondernemers in de IJmond regio geniet Bert bekendheid als voorzitter van de FED IJmond, de regionale koepel van de IJmondse ondernemersverenigingen. Binnen het CDA bestuur zal Bert het secretariaat bemannen. 

Met het versterken van het bestuur zet het CDA Velsen een belangrijke stap voorwaarts. Want er is veel werk aan de winkel. Het komende jaar staat in het teken van het voorbereiden van de gemeenteraadsverkiezingen 2014. Er komt een krachtig lokaal wijkgericht verkiezingsprogramma, vanuit een sterke IJmondiale samenwerking. Daarnaast wordt er uiteraard weer een mooie kandidatenlijst opgesteld en zal er veel aandacht zijn voor het voeren van campagne. Kortom, het nieuwe bestuur kan volop aan de bak. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.