28 juni 2017

Robert te Beest gekozen tot lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen in 2018

Driehuis - Leden van het CDA Velsen hebben Robert te Beest (48) unaniem gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Te Beest is sinds 2010 wethouder namens het CDA Velsen en op dit moment verantwoordelijk voor o.a. Wet maatschappelijke ondersteuning, welzijn, kunst en cultuur. Ook bij de verkiezingen van 2010 en 2014 was Te Beest lijsttrekker voor CDA Velsen. De actieve politieke carrière van Te Beest startte in 2002, als lid van de gemeenteraad. Naast zijn publieke functies heeft Te Beest zich de afgelopen jaren  bestuurlijk ingezet voor het CDA op lokaal en regionaal niveau.

Robert Te Beest: "Ik ben dankbaar voor het blijvende vertrouwen van de leden van het CDA en ik werk hard om het betrouwbare en stabiele karakter van onze partij waar te blijven maken. Het is prachtig dat steeds meer burgers zich herkennen in de voor ons bekende thema’s.  Waarden, normen en respect voor elkaar zijn enorm belangrijk voor onze lokale samenleving.  Geen populisme, maar besluiten op basis van argumenten: inhoud versus sentiment. Juist nu is er behoefte aan het CDA. En ik ben trots en enthousiast dat ik bij de verkiezingen in 2018 daarin het voortouw mag nemen".

Het bestuur heeft Robert te Beest voorgedragen, omdat er veel waardering is voor de wijze waarop Robert te Beest de afgelopen jaren heeft geacteerd. Het CDA herkent zich in zijn degelijke, prettige en open bestuursstijl. 

Dicky Sintenie, voorzitter van het CDA Velsen, vertelt: “Robert heeft veel in gang gezet. Denk aan de veranderingen binnen Zorg en Welzijn. Van AWBZ naar WMO, het reorganiseren van de huishoudelijke hulp en het creëren van een zogenaamde zachte landing voor chronisch zieken. Maar ook de grote verbeterslagen in Velsen-Noord zijn noemenswaardig. Voor de talrijke uitdagingen die er zijn is Te Beest de juiste man”.

Met de verkiezing van de lijsttrekker is de eerste stap gezet in een proces dat eindigt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. De aankomende periode zal het bestuur van CDA Velsen gebruiken om het verkiezingsprogramma af te ronden en de campagne voor te bereiden. Met Te Beest als lijsttrekker kijkt het bestuur vol vertrouwen naar de toekomst. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.