Nick Hendriks

Steunraadslid

Nick Hendriks (1992), student en woonachtig in Zaandam en volgt HBO Bestuurskunde & Overheidsmanagement. 'Door deze studie heb ik geleerd hoe het overheidsapparaat in Nederland werkt en heb ik kennis opgedaan hoe beleid wordt ontwikkeld, wordt uitgevoerd en hoe het wordt geëvalueerd.'

De gemeente als overheid heeft mij al van jongs af aan gefascineerd. Door mijn studie en stage weet ik hoe het allemaal werkt in gemeenteraad. Daardoor zie ik ook wat er beter kan bij de gemeente Zaanstad zelf. Dit is dan ook mijn belangrijkste motivatie om de lokale politiek in te gaan. Ik vind het namelijk van groot belang dat burgers en ondernemers met hun problemen in Zaanstad geholpen worden met betrekking tot wonen, zorg en sociale overlast.

Ik houd mij vooral met sociale maatschappelijke thema’s bezig. Neem nu de jeugdzorg: steeds meer jongeren doen een beroep hierop! Ook vind ik belangrijk dat mantelzorgers ontzorgd moeten worden door goede voorzieningen. Verder zijn goed functionerende sociale wijkteams en goede zorgvoorzieningen voor ouderen en zieken vanuit de WMO van belang. Denk hierbij aan voorzieningen voor thuishulp, verpleegzorg en aangepaste woningen. Last but not least, als jongere vind ik het niet kunnen dat jongeren in Zaanstad 10 jaar op een woning moet wachten. Goede en betaalbare woningen zijn voor iedere Zaankanter van belang!


Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.