Nick Hendriks

Lid fractie en lid CDJA Zaanstad

Mijn naam is Nick Hendriks, ik ben 25 jaar en sta op nummer 9 van de CDA-kandidatenlijst. Ik woon in de Westerwatering te Zaandam en zit nu in mijn laatste jaar van mijn studie HBO Bestuurskunde & Overheidsmanagement. Door deze studie heb ik geleerd hoe het overheidsapparaat in Nederland werkt en heb ik kennis opgedaan hoe beleid wordt ontwikkeld, wordt uitgevoerd en hoe het wordt geëvalueerd.

De gemeente als overheid heeft mij al van jongs af aan gefascineerd. Door mijn studie en stage weet ik hoe het allemaal werkt in gemeenteraad. Daardoor zie ik ook wat er beter kan bij de gemeente Zaanstad zelf. Dit is dan ook mijn belangrijkste motivatie om de lokale politiek in te gaan. Ik vind het namelijk van groot belang dat burgers en ondernemers met hun problemen in Zaanstad geholpen worden met betrekking tot wonen, zorg en sociale overlast.

Als kandidaat-raadslid wil ik mij vooral met sociale maatschappelijke thema’s bezighouden. Neem nu de jeugdzorg: steeds meer jongeren doen een beroep hierop! Ook vind ik belangrijk dat mantelzorgers ontzorgd worden door goede voorzieningen. Verder zijn goed functionerende sociale wijkteams en goede zorgvoorzieningen voor ouderen en zieken vanuit de WMO van belang. Denk hierbij aan voorzieningen voor thuishulp, verpleegzorg en aangepaste woningen. Last but not least, zijn goede en betaalbare woningen voor iedere Zaankanter van belang. Als 25-jarige student vind ik het namelijk niet kunnen dat jongeren in Zaanstad 10 jaar op een woning moet wachten.

Ik heb voor het CDA gekozen omdat deze partij daadkracht en sociale solidariteit toont tegenover de maatschappij.  Het CDA Zaanstad zal de komende vier Zaanstad beter maken! En ik wil ervoor zorgen dat jongeren in relatie tot ouderen goed vertegenwoordigd worden met hun belangen in de raad als ik gekozen wordt. Nick Hendriks lijst 8 nr 9.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.