15 september 2021

CDA Almelo betreurt vertrek Robin Gelici

Met teleurstelling heeft het bestuur van CDA Almelo kennisgenomen van het besluit van Robin Gelici om de partij te raadsfractie te verlaten en zijn lidmaatschap van het CDA op te zeggen. De problemen van de afgelopen maanden binnen het landelijke CDA hebben niemand van ons onberoerd gelaten, maar wij hadden gehoopt na het helende partijcongres van afgelopen zaterdag eensgezind verder te kunnen.

Als CDA’ers zijn we van plan de schouders eronder te zetten om de partij beter te maken. Helaas heeft het partijcongres voor Robin Gelici niet gebracht wat hij ervan had verwacht en gaat hij als eenmansfractie verder tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Wij betreuren dat, niet alleen omdat de CDA-fractie een zetel inlevert maar ook omdat wij een betrokken raadslid gaan missen.

Ondanks zijn onvrede met het handelen van het CDA onderschrijft Robin Gelici nog steeds de beginselen van het CDA en het programma waarmee hij de raad in is gegaan. Hij heeft aangegeven daar de komende tijd naar te handelen in de gemeenteraad.

Het bestuur van CDA Almelo dankt Robin Gelici voor zijn inzet in de afgelopen jaren en wenst hem alle goeds in zijn (politieke) toekomst. Mocht hij op enig moment terug willen keren bij het CDA, dan staat de deur altijd open.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.