17 september 2014

Veiligheid

Dinsdag 16 september stonden de Veiligheidsstrategie en het meerjarenbeleidsplan Politie Oost Nederland op de agenda van de gemeenteraad. Deze documenten vormen samen de (vierjarige) kaders voor het veiligheidsbeleid voor 81 gemeenten. Het is goed dat de gezamenlijke thema's waarop het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeenten de komende jaren intensief zullen samenwerken, ons "eigen" Almelose integrale veiligheidsbeleid niet bijten, sterker: het sluit mooi op elkaar aan.


Wel betreft het veiligheidsbeleid voor 81 (!) gemeenten in Oost-Nederland. De CDA-fractie heeft gevraagd of er de komende vier jaar dan wel nog voldoende ruimte voor lokaal maatwerk is wanneer dat nodig is en diende daarvoor een amendement in. Het CDA is altijd voorstander van aandacht en ruimte voor maatwerk en vindt dus dat er wel voldoende mogelijkheden moeten blijven om het politiewerk te laten uitvoeren volgens lokale prioriteiten.

De burgemeester gaf in het debat aan dat zij het amendement steunt. Bij stemming werden zowel het amendement als het raadsvoorstel met algemene stemmen aangenomen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.