19 december 2023

Kerstgroet 2023: Licht in donkere tijden

Afgelopen (half)jaar hebben we opnieuw ervaren dat gebeurtenissen in de wereld van invloed zijn op het leven en de politiek in Dalfsen. Oorlogen hangen als donkere wolken boven discussies, onder andere als het gaat over de onzekere financiële toekomst van vele inwoners en het vinden van een geschikte, betaalbare woning. Het is dan aan ons als gemeenteraad om alles te doen wat binnen onze mogelijkheden ligt. We willen dat Dalfsen een warm hart toont, zeker in tijden van donkerte en onzekerheid.

Op initiatief van de gemeenteraad zet Dalfsen nu extra in op betaalbare woningen bij nieuwbouw. Dat vinden we als CDA hoognodig. Rigoureuze maatregelen zijn nodig om de lokale woningnood te verlichten. We grijpen alles aan om voldoende en betaalbare woningen te realiseren in alle kernen van onze gemeente – belangrijk dat er daarom in alle kernen gebouwd blijft worden.

De ondernemersbeurs in Nieuwleusen afgelopen najaar was geslaagd: volop ruimte voor ontmoeting en verbinding. In de CDA-stand hebben we inwoners gesproken over hun wensen en zorgen. Ook de landelijke verkiezingen zijn veel aan bod gekomen. We laten ons als CDA in Dalfsen niet (af)leiden door de landelijke politiek. Wel hopen we dat er op afzienbare termijn een stabiel kabinet komt dat met gemeenten als Dalfsen de grote uitdagingen van deze tijd aan wil pakken.

Voor 2024 spreken wij de wens uit van licht. Wees het licht in elkaars leven, voor nu en in de toekomst. We wensen iedereen prettige feestdagen! 

Fractie CDA Dalfsen (v.l.n.r.): Anouk Zwakenberg, Francien Bekius-ten Dam, Luc Diepman, Wim Prinsse, Miriam Veldkamp-Bot, Bert Ruitenberg en Roel Kouwen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.