17 april 2019

Ruimte voor wonen en werken!

We hebben ons deze maand bij verschillende onderwerpen ingezet voor voldoende ruimte voor wonen en werken in alle kernen van de gemeente Dalfsen.

Zo heeft Roel Kouwen bij de kadernota voor de nieuwe Woonvisie gepleit voor het beter benutten van vrijkomende gronden in de kernen (inbreidingslocaties), zodat kwetsbare groepen op de woningmarkt sneller in aanmerking komen voor een passende woning. Roel Kouwen: “Naast het verbeteren en versnellen van het bestaande bouwprogramma willen we een duidelijke visie van het college op het inzetten van inbreidingslocaties. Het zijn interessante locaties, vaak op loopafstand van de voorzieningen. Wat de CDA betreft zetten we deze plekken hoofdzakelijk in voor kwetsbare doelgroepen.” 

Betsy Ramerman heeft bij de behandeling van de grondexploitatie (MPG) het belang benadrukt van zowel een duidelijke en langdurige visie op de vestigingsmogelijkheden van bedrijven in onze kernen als voldoende woningbouwlocaties voor de toekomst. Voldoende bedrijvigheid draagt bij aan lokale werkgelegenheid en een bloeiende economie. Maar het gaat verder, geeft Betsy Ramerman aan: “Bedrijven dragen bij aan de leefbaarheid van onze kernen. Ze sponsoren onze verenigingen, maken het mogelijk dat personeel ingezet kan worden als vrijwilliger bij de brandweer en deze bedrijven dragen bij aan het op peil houden van onze voorzieningen. Daarom moeten we zorgen voor voldoende mogelijkheden om te vestigen of uit te breiden, zodat deze bedrijven ook in de toekomst behouden kunnen blijven voor de gemeente Dalfsen.” Ook vroegen we opnieuw aandacht voor de woningbouw in Hoonhorst (hierover stelden we afgelopen maand raadsvragen).

Verder zijn we onder andere akkoord gegaan met de berging van het vliegtuigwrak bij Millingen, de ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor zonnepark Waterinkweg en de verkeersmaatregelen voor de Pr. Beatrixlaan - Kon. Julianalaan in Nieuwleusen. Benieuwd wat we over deze onderwerpen hebben ingebracht? Terugkijken en -luisteren kan via https://ris.dalfsen.nl/ of stuur een e-mail naar [email protected].

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.