14 februari 2018

CDA deelt bloemen uit

CDA Deventer heeft woensdag 14 februari, Valentijnsdag, zoals elk jaar bloemetjes uitgedeeld aan mensen die zich inzetten voor de maatschappij en de promotie van Deventer.

De bossen bloemen werden uitgedeeld door lijsttrekker Henk Groothuis en kandidaat-raadsleden Elske van der Mik, Teuni Scholthof en Caroline van der Plas.

De eersten die een bos bloemen kregen, waren melkveehouder Geertjan Kloosterboer en zijn vrouw Nathalie uit Oxe. Geertjan zet zich 24/7 in voor de agrarische sector en doet dit onder meer als bestuurslid van LTO Salland en als voorzitter van Team Agro NL. Verder is hij zeer actief als educatieboer en ontvangen hij Nathalie regelmatig schoolklassen, bedrijven en groepen burgers op hun melkveebedrijf. Op deze manier leren zij kinderen en volwassenen waar het voedsel vandaan komt en geven zij inzicht in hoe het werkt op een melkveebedrijf.

De tweede bos bloemen ging naar de ouderen, verenigd in de Protestants Christelijke Ouderenbond Deventer. De PCOB organiseert regelmatig bijeenkomsten voor ouderen voor ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling. Verder kunnen ouderen bij de afdeling terecht voor persoonlijk advies als het gaat om zorg, inkomen, huisvesting, welzijn, veiligheid en mobiliteit. De inzet voor de belangen van ouderen in het algemeen was voor CDA Deventer reden om de organisatie dit jaar te belonen met bloemen én gebak.

De derde bos bloemen werd uitgedeeld aan de zussen Lynn en Daphne Koolhof van Zus Bar Kitchen. Zij toverden vorig jaar de voormalige ‘Huiskamer van Deventer’, café Floors, om tot een nieuw, sprankelend eetcafé en gaven daarmee nieuwe energie aan de Deventer binnenstad.

De vierde bos bloemen werd uitgedeeld aan een persoon die ook veel heeft betekend en nog betekent voor Deventer. Deze persoon wilde echter niet in de publiciteit. Deze wens respecteren wij.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Foto: v.l.n.r: Caroline van der Plas, Henk Groothuis, Geertjan Kloosterboer, Nathalie Kloosterboer, Elske van der Mik, Teuni Scholthof. (op de voorgrond de dochter van Elske)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.